- Cami girişinden detaylar - Pehlivanlar ile röportajlar - Cuma namazının kılınması657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri - Pehlivanlar, cuma namazını Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisinde kıldıEDİRNE (AA) - 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılmak için Edirne 'ye gelen pehlivanlar, cuma namazını Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisinde kıldı.Çayıra çıkmadan önce camiye gelen pehlivanlar, güreşler öncesi dua etti ve cuma namazı kıldı.Pehlivanlardan Emrah Dinçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Er Meydanı'nda güreşmek için Kastamonu'dan Edirne 'ye geldiğini söyledi.
Dualı çayıra çıkmadan önce cuma namazını Selimiye Camisi'nde kıldığını anlatan Dinçer, "Allah herkese buraya gelip de namazı kılmayı nasip etsin. Yağlı güreş ata sporumuz. Biz burada hem maneviyatı yaşıyorum hem de sporumuzu yapıyoruz. Tüm pehlivan arkadaşlara başarılar diliyorum." dedi.
Pehlivanlardan Fatih Akpınar da Kocaeli'den güreşmek için geldiğini belirterek, "Burada güreşmek çok güzel bir duygu. Onur verici. Bu gururu ve atmosferi başka bir yerde yakalayamıyorsun. Selimiye Camisi'nde bu sene de namaz kılmak nasip oldu." diye konuştu.
657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri - EDİRNE
İLGİLİ VİDEOLAR
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Çocuklar Dondurma Şenliği'nde doyasıya eğlendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
FT Antalyaspor statta çaldığı şarkı nedeniyle sanatçı tarafından mahkemeye verildi
29 Ağustos 2021 Pazar
Bedirhan Bülbül: 'Rusya maçında iyi şeyler yapacağız'
29 Ağustos 2021 Pazar
Fatih Tekke: “Burası Bursaspor, biz böyle oynayamayız”
29 Ağustos 2021 Pazar
Sultangazili çocuklar okulların açılmasına sayılı günler kala doyasıya eğlendi
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- İsrail güçleri, Batı Şeria’da 94 Filistinliyi yaraladı
27 Ağustos 2021 Cuma
Prof. Dr. Saraçoğlu: “Geçmişi geleceğe taşıyacak nesil yetiştirmek zorundayız”
27 Ağustos 2021 Cuma