"8. Tarım Öğrenci Kongresi" - NİĞDE - 8. Tarım Öğrenci Kongresi - Katılımcılardan detaylar - OHU Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar'ın konuşması - Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan'ın konuşması"8. Tarım Öğrenci Kongresi" - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde 21 ziraat fakültesinden 560 öğrencinin katılımıyla 3 gün sürecek "8. Tarım Öğrenci Kongresi" başladı - Rektör Prof. Dr. Kar: - "Özellikle kalkınma sürecinde tarımda yaratılan katma değerin diğer sektörlere aktarılmasıyla ekonomik gelişme olacağı için çok ciddi tecrübeler söz konusu. Bu açıdan tarım çok kritik bir sektör"NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi tarafından düzenlenen "8. Tarım Öğrenci Kongresi" başladı.
Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, üniversitenin kongre merkezinde düzenlenen programın açılışında yaptığı konuşmada, tarımın stratejik bir sektör olduğunu söyledi.
Tarım birçok sektörle etkileşim halinde olduğu için arz - talep boyutuyla teknolojinin de gelişmesine katkıda bulunduğunu vurgulayan Kar, "Özellikle kalkınma sürecinde tarımda yaratılan katma değerin diğer sektörlere aktarılmasıyla ekonomik gelişme olacağı için çok ciddi tecrübeler söz konusu. Bu açıdan çok kritik bir sektör." dedi.
Gıda güvenliğinin de çok önemli olduğunu bildiren Kar, "Yediğimiz, içtiğimiz her şeyde 'acaba içine ne katıyorlar, bunların genetiğiyle mi oynadılar, zararlı mıdır, değil midir?' diye bir sürü tereddütlerimiz oluyor. Bu açıdan insanın geleceğiyle ilgili bir konuda çalışıyorsunuz. Emekleriniz inşallah zayi olmaz. Sektöre ciddi katkılar yapacağınızdan da eminim. Her ne kadar sektör çok ciddi bir değişim içerisindeyse de tarım bu stratejik önemini koruyacak." şeklinde konuştu.
Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan da tarımın 10 bin yıllık geçmişi olan insanoğlunun göçebelikten yerleşik hayata geçmesine, uygarlıkların oluşmasına neden olduğunu dile getirdi.Dünyada tarım sektörünün değiştiğine işaret eden Çalışkan, şunları kaydetti:"Artık sadece ekip biçip hasat ederek değil teknolojiyi de kullanmamız gerekiyor. Bu da ancak eğitim ve AR - GE ile olabilir. Türkiye'de 35 ziraat fakültesi 145 programa 4 bin 791 öğrenci aldı. O zaman 24 milyon hektar tarım arazisine sahip 80 milyon nüfuslu bir ülkeden 4 bin 791 başarılı öğrenciyi ziraat fakültelerine çekemiyorsak o zaman sorunu bence fakülte bölüm sayısında değil, fakültelerin kendi içlerinde araması gerektiğini düşünüyorum."21 ziraat fakültesinden 560 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen kongrede, tarımda inovasyon, tarım ekonomisi, genetik mühendisliği ve biyoteknoloji, bitki yetiştiriciliği ve beslenme gibi konular görüşülecek.Kongre, 3 gün sürecek.
'8. Tarım Öğrenci Kongresi' - NİĞDE
İLGİLİ VİDEOLAR
Bakan Varank: “Dünyada söz sahibi olabilmenin yolu savunma sanayiinden geçiyor”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Elazığ’ın son semer ve palan ustası teknolojiye direniyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Gizemli monolit Diyarbakır’da ortaya çıktı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yeraltı suları kullanıldı, kuraklığa rağmen Konya Ovası'nda pancarda verim düşmedi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Selçuk Bayraktar: 'Artık diyoruz ki insansız savaş uçağımızı da yapabiliriz'
29 Ağustos 2021 Pazar
Pandemiye rağmen tarımsal üretim değeri 1 yılda 2 milyar TL arttı
29 Ağustos 2021 Pazar
Şehzadeler Belediyesi kırsal mahallelerdeki ova yollarını asfaltlamaya devam ediyor
29 Ağustos 2021 Pazar
Otomobil patpata arkadan çarptı: 3 yaralı
29 Ağustos 2021 Pazar
Hikmet Karaman: “İkinci yarı takımı geliştirici bir maç oldu.
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Kampa katılan öğrencilere tarla ve mandıralarda uygulamalı eğitim
28 Ağustos 2021 Cumartesi