Lübnan'ın başkenti Beyrut, bu yıl 8'ncisi düzenlenen Uluslararası Bot ve Süper Yat Fuarı'na ev sahipliği yapıyor.Bölgenin en prestejli denizcilik fuarlardan olan organizasyona dünyanın dört bir yanından gelen lüks yat üreticileri katılıyor.16-20 Mayıs tarihleri arasında Joseph-Khoury Marinası'nda devam edecek olan fuarın organizasyonunu Uluslararası Fuarcılık ile Messe Düsseldorf yapıyor.
Fuarda lüks yatların yanı sıra denizcilik ekipmanları, aksesuarları, motor, dalma, sörf, balıkçılık ve denizcilik yan sanayinin üreticileri de katılıyor.Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuara Ortadoğu ve Körfez bölgesinden zengin işadamları da dahil 28 bin ziyaretçi katılmıştı.
Uluslararası Bot ve Süper Yat Fuarı Müdürü Joelle Ghannam yaptığı açıklamada, ' Türkiye, İsrail, Kıbrıs, Almanya, Amerika ve İngiltere gibi önde gelen ülkelerden katılımcılarımız var. Bu yıl ziyaretçi sayısımızda bir artış bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl 28 bin ziyaretçiyi ağırlamıştık. Bu yıl bu rakamın en az 30 bine çıkmasını bekliyoruz ' şeklinde konuştu.Ghannam, ' Sizin de gördüğünüz gibi fuarda harika bir atmosfer var. Bu da bizi daha öne çıkarıyor. Fuara katılımcıların artmasının yanı sıra, ziyaretçilerin kalitesi de gittikçe yükseliyor ' dedi.
Sarto Marine şirketinin sahibi Ömer Khayyat ise, ' Biz Türkiye'deki New Marine öncülüğünde kurulmuş Lübnan bir şirketiz. New Marine 17 metreden 40 metreye kadar yatlar üretiyor. Ürettiğimiz bu yatları fuarda görebilirsiniz. Bu fuar hem turizme olumlu etkide bulunuyor hem de Lübnan büyük yatırımların gelmesini teşvik ediyor. Bu ikinci kez katılıyoruz. Ancak ilk katılım sonrasında sonuç harika oldu. Birçok yat sattık ' şeklinde konuştu.
Brilliant Boat'tan Serap Demirci ise, ' Biz Antalya'dan geliyoruz. Brilliant Boat tekne ve yat tasarımları mühendisliği ve iç mimari projeleri yapan bir firma. Antalya serbest bölgede 2 adet 22 metrelik katamaran üretimi yapmaktayız ' dedi.
8. Uluslararası Bot Ve Süper Yat Fuarı Beyrut'ta
İLGİLİ VİDEOLAR
THY’nin tahliye uçuşunda Afgan bir kız çocuğu dünyaya geldi
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı - Bakan Çavuşoğlu, Bağdat'ta
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- İngiltere'de yapı malzemesi dükkanında yangın
27 Ağustos 2021 Cuma
- Kabil'deki DEAŞ saldırılarında ölü sayısı 90'a, yaralı sayısı 150'ye yükseldi
27 Ağustos 2021 Cuma
Gurbetçiler ve turistlerden vakumlu kuruyemişe büyük ilgi
27 Ağustos 2021 Cuma
Kuşadası'ndaki Bellboy'a, İngiltere'den miras
26 Ağustos 2021 Perşembe
Gaziantep İl Sağlık Müdürü Tiryaki’den delta varyantı uyarısı
26 Ağustos 2021 Perşembe
Kuşadası'ndaki Bellboy'a, İngiltere'den miras
26 Ağustos 2021 Perşembe
Bodrum’u yerli turist kalkındırıyor
25 Ağustos 2021 Çarşamba