- Kur'an - ı Kerim kursundan görüntüler - Kursa katılan 82 yaşındaki Naide Karakoyun'un Kur'an - ı Kerim okunması - Naide Karakoyun'un konuşması - kurs eğitmeni Sedef Bostanci'nin konuşması82 yaşında Kur'an - ı Kerim okumayı öğrendi - Bulanık ilçesinde 82 yaşındaki Naide Karakoyun, kaymakamlık desteğiyle açılan Aile Destek Merkezindeki kursa katılarak Kur'an - ı Kerim okumayı öğrendiMUŞ (AA) - Muş 'un Bulanık ilçesinde 82 yaşındaki Naide Karakoyun, kaymakamlığın desteğiyle açılan Aile Destek Merkezi'ndeki kursta Kur'an - ı Kerim okumayı öğrendi.İlçede yaşayan 8 çocuk ve 20 torun sahibi Karakoyun, ilçede kurulan ADEM'de açılan Kur'an - ı Kerim kursuna katıldı.
Karakoyun, ilerlemiş yaşına aldırış etmeden bu yıl başladığı kursta Kur'an - ı Kerim okumayı başardı.Uzun zamandan bu yana Kur'an - ı Kerim okumaya meraklı olduğunu, bu nedenle 82 yaşından sonra kursa katılmaya karar verdiğini anlatan Karakoyun, şu anda Yasin suresini okuyabildiğini, kısa zamana tüm sureleri okumak istediğini söyledi.
Okumayı tam öğrendikten sonra her hafta mezarlığa giderek yakınları için Kur'an - ı Kerim okuyacağını belirten Karakoyun, şunları kaydetti:"Daha önce hiç Kur'an okuyamıyordum. Kısa sürede okumaya başladım. Bunun dışında eksik olan bazı dini bilgilerimi, eksikliklerimi tamamlıyorum. Bu kurslara kadınların katılmalarını istiyorum. Bu bizim için büyük bir nimet. Çünkü bizim dönemimizde böyle imkanlar yoktu. Şu anda devletimiz herkesin okuması için kurslar açıyor. Ben 82 yaşındayım ve Kur'an okumayı öğreniyorum. Bundan daha iyisi olamaz. Devletimizin bize sağladığı desteğe teşekkür ediyorum."Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmeni ve kurs eğitmeni Sedef Bostanci ise, Kaymakamlık Aile Destek ve Eğitim Merkezi'nin açtığı Kur'an - ı Kerim kursuna kadınların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.
Ağustos ayında açılan kursa yaşları 55 ila 80 arasında değişen kadınların katıldığını anlatan Bostanci, "Kursa katılan 82 yaşındaki Naide annemiz kısa sürede Yasin süresini ezberledi. Çok azimli bir öğrencimiz. Kendisi sürekli Kur'an'ı öğrenmek istediğini ancak imkanı olmadığı için okuyamadığını söylüyor. Hiç aksatmadan sürekli geliyor ve çok güzel okumaya başladı.
" dedi.
82 yaşında Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi - MUŞ
İLGİLİ VİDEOLAR
İzmir'de feci kaza: 5 yaralı
31 Ağustos 2021 Salı
Fırında korkutan yangın
31 Ağustos 2021 Salı
Şiddetli yağış kazaya neden oldu: 6 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kazada lüks araç hurdaya döndü: 5 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İlkadım’da zafer konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Gökdelen yıkıldı, kumsal halka açıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kafası soba borusuna sıkışan yavru kediyi itfaiye kurtardı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bursa'da düğünde kavga çıktı, ortalık savaş alanına döndü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Abdullah Avcı: “Trabzonspor bu sene zirve yarışı verecektir”
30 Ağustos 2021 Pazartesi