- AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic'in açıklaması - AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, göstericilerin ifade özgürlüğü ve yürüyüş hakkına saygı duyulması gerektiğini bildirdiBRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB), Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde üniversite kampüslerinde ve kent merkezinde hafta başından bu yana devam eden protestolara ilişkin itidal çağrısı yaptı.AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, taraflara tansiyonun düşürülmesi çabasında bulunmaları gerektiğini ifade etti.
"Tüm taraflara itidal çağrımızı yineliyoruz." diyen Kocijancic, güvenlik yetkililerine de ölçülü olmaları çağrısında bulundu.Kocijancic, göstericilerin ifade özgürlüğü ve yürüyüş hakkına saygı duyulması gerektiğini vurgulayarak, gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydetti.
Hong Kong'da, haziranda şüphelilerin Çin'e iadesi yasa tasarısına karşı başlayan demokrasi yanlısı protestolarda, son haftalarda protestocularla polis arasındaki çatışma ve şiddet olayları arttı.Resmi verilere göre, kentte hazirandan bu yana yaklaşık 4 bin protestocu gözaltına alındı.
AB'den Hong Kong'ta itidal çağrısı - BRÜKSEL
İLGİLİ VİDEOLAR
Şehidin cenazesi memleketi Trabzon’a getirildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Trabzon'da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü töreni
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Pakistan’da hükümet karşıtı protesto
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Ailelerin direnişi PKK'yı çökertiyor
29 Ağustos 2021 Pazar
- İsrail güçleri Gazze sınırındaki protestoya müdahale etti: 2'si ağır 11 yaralı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı başladı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
- İsrail güçleri, Batı Şeria’da 94 Filistinliyi yaraladı
27 Ağustos 2021 Cuma
Sultangazi’de Aşure Günü etkinliği düzenlendi
27 Ağustos 2021 Cuma
Şehit Dal'ın oğlu dünya evine girdi
27 Ağustos 2021 Cuma
İstanbul’da DEAŞ operasyonu: 5 gözaltı
26 Ağustos 2021 Perşembe