Kayak pistinden görüntü
-Sporculardan görüntü
-Konuşma
-Diğer detaylar
- VAN
- Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Abalı Kayak Tesisinin ikinci etabının açılması yağan kara bağlı olduğunu söyledi.
Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan Abalı Kayak Tesisi, bu yıl kar yağışının yeteri seviyeye ulaşmaması nedeniyle sezonu geç açmıştı. Gevaş ilçesinde 11 yıl önce açılan ve her kış sezonunda binlerce sporcu ve kayakseveri ağırlayan Abalı Kayak Merkezi, sezona geç de olsa bugün start verdi. Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle tesis, kayakseverleri hafta içi ağırlayacak. Tesisin merakla açılışı beklenen ikinci etap pistinin ise faaliyet yürütmesi için henüz beklenen karın yağmaması nedeniyle yeni sezonda kayakseverleri misafir edemeyeceği bildirildi.
“Arzu ettiğimiz kar miktarını bugüne kadar alamadık” Konuya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, bu yıl kar yağışının az olmasından kaynaklı sezonu geç açtıklarını ifade ederek, “Bugünde çok arzu ettiğimiz kar yok ama yine de sezonu açtık. İkinci etapta yeteri kadar kar olmadığı için açmadık. Yaklaşık 20-30 santim kara ihtiyacımız var. Ancak birinci etabımızda yeteri kadar kar var ve dün gerekli testleri yaptık. Bugün itibariyle açılışımızı yaptık” dedi.
Fazla kar yağışının olmasını temenni eden İnanç, “Kar yağışıyla ikinci etabımızın da açılışını yapabilelim. Ancak bu şekilde hava sıcaklığı devam eder ve kar yağmazsa birinci etap bile çok uzun ömürlü olmayacak. Umudumuz daha fazla kar yağışının olması ve bununla birlikte tüm kayakseverlere hizmet verebilelim. Kayak tesisimize bu yıl bir takım onarım ve yatırımlar yaptık. Bu yıl birinci ve ikinci etaplarımıza kart okuyuculu mekanizmalar kurduk. Birinci etabımızda elektrik hatlarını yer altına aldık. İnşallah kayakseverlerimize daha kaliteli hizmet vereceğiz” diye konuştu.
Abalı Kayak Tesisinde ikinci etabın açılışı yağan kara bağlı
İLGİLİ VİDEOLAR
Vali Yırık ve eşi, Zafer Bayramının 99’uncu yılında, 99 yaşındaki Pembe Dağoğlu ile bir araya geldi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bakan Karaismailoğlu: “200 kilometrenin üzerinde yol kesimlerinde hasarları tamamen giderdik”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sıcaktan bunalan çocuklar süs havuzuna koştular
30 Ağustos 2021 Pazartesi
MSB tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri Günü için özel klip hazırlandı
29 Ağustos 2021 Pazar
Sivas’ta rekor sıcaklık: Termometreler 40 dereceyi gösterdi
29 Ağustos 2021 Pazar
82’lik maratoncu gençlere taş çıkardı
29 Ağustos 2021 Pazar
Antalya'da nem yüzde 90'a ulaştı, vatandaşlar denize akın etti
29 Ağustos 2021 Pazar
15 metrelik şelale, pandemi ve sıcaktan bunalanların ilgi odağı oldu
29 Ağustos 2021 Pazar
41 dereceyi aşan sıcaklıkta vatandaşlar gölgelik alanlara akın etti
29 Ağustos 2021 Pazar
Aşırı sıcaklar hayvanları da olumsuz etkiliyor
27 Ağustos 2021 Cuma