ABD Başkanı Barack Obama, Senato'nun Silah Kontrol Tasarısını Yorumladı

ABD Başkanı Barack Obama, Senato'nun silah kontrol tasarısını reddetmesinin ardından sert bir açıklama yaptı. Obama, Senato'nun kararını ' Washington için utanç dolu bir gün ' sözleriyle değerlendirdi.

Senato'nun kararı, Obama'nın silah lobisine karşı aldığı bir mağlubiyet olarak yorumlanıyor. Bununla birlikte ABD Başkanı bu konudaki mücadelesinin ' sona ermediğini ' vurguladı.
Oylamanın ardından konuşan Obama, silah kontrol tasarısına karşı tutarlı argumanlar sunulmadığını, kararın siyasi olduğunu ifade etti.

Ulusal Ateşli Silahlar Derneği'ni (NRA) ' kasıtlı olarak yalan söylemekle ' suçlayan Obama, Cumhuriyetçiler'in de, anketlerde yasaya destek vermekle birlikte, oylamada silah lobisine boğun eğdiğini söyledi.

Obama, ' Demokratlar'ın yüzde 90'ı tasarı lehinde oy kullandı. Cumhuriyetçiler'in de yüzde 90'ı aleyhe oy kullandı ' diye konuştu.Herşeye rağmen silah kontrolüne ilişkin yasayı çıkarmaya yönelik çabalarından vaz geçmeyeceğini kaydeden Obama, konuyu gelecek sene yapılacak kongre seçimlerindeki kampanyalarda gündeme getireceğini belirtti.

Obama, ' Washington'ı değiştirmek, sizi, Amerikan halkını değiştirmek için bu konudaki özlemimizi bir süreliğine askıya almak zorunda kalacağız ' ifadesini kullandı.Tasarı, silah alıcılarının geçmiş sabıka ve akıl sağlığı taramalarının güçlendirilmesini, bu taramaların silah fuarları ve internet üzerinden yapılan alışverişlere de genişletilmesini öngörüyordu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile