- Kur'an - ı Kerim okunması - Etkinliğe katılanların konuşmaları - Bangladeş kökenli Nazma Khan ile röportaj - 1 Şubat Dünya Başörtüsü Günü dolayısıyla New York belediye binası önünde bir araya gelen Müslüman kadınlar, İslamofobi, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığına karşı dayanışma çağrısında bulundu - Dünya Başörtüsü Günü etkinliğini 2013'te başlatan Bangladeş kökenli Nazma Khan: - " New York 'ta büyürken çok fazla ayrımcılığa maruz kaldım. Yıllarca fiziksel, sözlü ve duygusal ayrımcılığın hedefi oldum. Diğer Müslüman kız kardeşlerimin de aynı şeyleri yaşamasını istemedim"NEW YORK (AA) - New York 'ta, Dünya Başörtüsü Günü kapsamında bir araya gelen Müslüman kadınlar, ırkçılığa ve İslamofobi'ye karşı dayanışma çağrısı yaptı.1 Şubat Dünya Başörtüsü Günü dolayısıyla New York 'ta yaşayan Müslüman başörtülü kadınlar, New York belediye binası önünde bir araya geldi.Etkinlikte konuşan kadın aktivistler, İslamofobi, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığına karşı her zaman dayanışma içinde olunması gerektiğini vurguladı.Katılımcılar, "Başörtüsü bizim direniş sembolümüz" ve "Başörtüsü benim mahremiyetim, başörtüsü benim koruyucum" yazılı dövizler taşıdı.Katılımcılardan, Long Island'da yaşayan Müslüman bir ailenin kızı olan Medine de okulunda yaşadığı ayrımcılığı gözyaşları içinde anlattı.Dünya Başörtüsü Günü etkinliğini 2013'te başlatan Bangladeş kökenli Nazma Khan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, " New York 'ta büyürken çok fazla ayrımcılığa maruz kaldım. Yıllarca fiziksel, sözlü ve duygusal ayrımcılığın hedefi oldum. Diğer Müslüman kız kardeşlerimin de aynı şeyleri yaşamasını istemedim." ifadesini kullandı.Farklı inançlardan kişilerle bir araya gelerek bu etkinliği başlattıklarını vurgulayan Khan, başörtülü Müslüman kadınlara yönelik ayrımcılığın azaltılmasını amaçladıklarını belirtti.
Dünya Başörtüsü Günü için 90'a yakın ülkeden kendilerine destek geldiğini anlatan Khan, ABD'de son dönemde artan ayrımcılığa da dikkati çekerek, "Özellikle internet üzerinden hiç olmadığı kadar çok nefret söyleminin hedefi oluyoruz. Bu çılgınca. 5 yıl önce böyle bir şey yoktu. Son iki yıldaki nefret, inanılmaz bir seviyeye ulaştı." dedi.
Khan, "Kendinizi inandığınız şeyin içinde tutmak ve pes etmemek çok önemli. Başörtülü kişiler, başörtülü olmanın inançları için bir imtihan olduğunu bilmeli." diye konuştu.
Nazma Khan'ın girişimiyle her yıl 1 Şubat'ta kutlanmaya başlanan Dünya Başörtüsü Günü, başörtülü Müslüman kadınlar ile gayrimüslimler arasında hoşgörü ve anlayışı güçlendirmeyi amaçlıyor.
ABD'de Dünya Başörtüsü Günü - NEW YORK
İLGİLİ VİDEOLAR
Samsun'da denizde 1 kişi boğuldu, 3 kişi kurtarıldı
29 Ağustos 2021 Pazar
Belediye girişlerine getirilen aşı zorunluluğu Numan Kurtulmuştan destek aldı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Bu acının tarifi yok
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Ümraniye’deki engelli vatandaşın taciz iddialarını mahalleli yorumladı
27 Ağustos 2021 Cuma
Nişantaşı’nda akademisyene saldıran sanığın yargılanmasına devam edildi
26 Ağustos 2021 Perşembe
Küçükçekmece’de balkondan düşen küçük Ahmed: “Lamba patladı ama o yüzden atlamadım”
26 Ağustos 2021 Perşembe
2 bin yıllık 'Karakuş Tümülüsü'nün tomografisi çekiliyor
26 Ağustos 2021 Perşembe
Kartal’da annesi ve kız kardeşini öldüren zanlı evden böyle ayrılmış
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Katledilen anne ve kızın yakınları konuştu
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Kartal'da annesini ve kardeşini öldüren güvenlikçinin borçları olduğu ortaya çıktı
25 Ağustos 2021 Çarşamba