ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına tepki - ZONGULDAK / SAKARYA

- Partililerden detaylar - AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ömer Gülay'ın açıklaması ( Zonguldak) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu - AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç ( Sakarya )SAKARYA (AA) - Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük, Sakarya , Kocaeli ve Düzce'de, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırısı kınandı.AK Parti Sakarya İl Başkanlığı tarafından ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinlilere saldırısı kınandı.Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan grup, İsrail aleyhinde slogan attı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, burada yaptığı açıklamada, insanlığın dün tarihin gördüğü en ahlaksız katliamlardan birine şahit olduğunu belirterek, "Her zaman yaptığı gibi mübarek ramazan ayı arifesinde zalim ve terörist İsrail devletinin cinayetleri neticesinde 60 Filistinli kardeşimiz şehit düştü, 3 bine yakın kardeşimiz yaralandı. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu ümmeti Filistin meselesi konusundaki haklı ve meşru müdafaasından vazgeçiremeyecekler. Bu lanetlenmiş İsrail Devleti'nin yapmış olduğu terör saldırısını lanetliyoruz." diye konuştu.
Partililer adına açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Amerika'nın büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını, İslam'ın ilk kıblesi, kadim Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmediklerini söyledi.

Amerika ve İsrail'in barışın şehri olan Kudüs'ü kana bulamasını uluslararası hukuku vahşice çiğnemesini en güçlü şekilde lanetlediklerini aktaran Kılıç, "Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silueti, bağımsız Filistin devletinin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir." dedi.
Basın açıklamasına AK Parti ve MHP'li partililer, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ZonguldakZonguldak'ta, kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan partililer adına açıklama yapan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ömer Gülay, ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

"Bu girişim bizim için yok hükmündedir." diyen Gülay, "ABD bu girişimiyle BM'yi, BM kararlarını ve uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığını göstermiş, bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil, açıkça bir taraf olduğunu ilan etmiştir." dedi.
Gülay, ABD'nin hayata geçirdiği bu sorumsuz ve hukuksuz girişimin, Orta Doğu'da kanı ve gözyaşını artırmaktan, kaosu derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmeyeceğini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile