Abdülkadir Selvi: Sürecin uzaması asıl Ergenekon'a ulaşmamızı engelledi

Yenişafak yazarı Abdülkadir Selvi, Ergenekon kararını ilişkin, davanın uzadıkça kamuoyunda oluşan duyarlılığın kaybolmaya başladığını söyledi. Selvi, 'Sürecin uzaması asıl Ergenekon'a ulaşmamızı engelledi' dedi.
Yenişafak yazarı Abdülkadir Selvi, Ergenekon kararını ilişkin, davanın uzadıkça kamuoyunda oluşan duyarlılığın kaybolmaya başladığını söyledi. Selvi, 'Sürecin uzaması asıl Ergenekon'a ulaşmamızı engelledi' dedi.

24 Özel programında Ergenekon kararını değerlendiren Yenişafak yazarı Abdülkadir Selvi, çarpıcısı yorumlarda bulundu.

'DAVA UZADIKÇA KAMUOYUNDA OLUŞAN DUYARLILIK KAYBOLMAYA BAŞLADI'

Yargılamanın uzaması konusunda ciddi eleştirilerinin ve kaygılarının oluştuğunu belirten Selvi, '66'sı tutuklu 275 sanıklı bir dava. Belki Cumhuriyet tarihinde en fazla duruşma alınarak yapılmış bir yargılama ve burada 23 ayrı iddianamenin birleştirilmesinden oluşturulmuş bir yargılama ama bunun gereğinden fazla uzaması şu algıyı oluşturdu: Türkiye'nin Ergenekon'la mücadelesinde bir süre sonra kamuoyunda oluşan o duyarlılık kaybolmaya başladı. İkincisi şöyle bir tehlikeli eğilim oluştu: Bu Ergenekon'la mücadeleye Türkiye'de tüm demokrat kesimler, darbe mağduru olan kesimler, demokrasiye inanan, darbelerle yüzleşilmesi gereketiğini savunan kesimler çok güçlü bir şekilde destek verdiler. Ve bu çok doğru bir yerden başladı. Yani Türkiye bu darbelerle hesaplaşmasını yeni bir darbe yapmak suretiyle yapmadı. Hukuk devletine uygun olarak, mahkemeler üzerinden hukukun içerisinden kalmak suretiyle yaptı' ifadelerini kullandı. Selvi şunları söyledi:

'Ama öyle oldu ki bir noktadan sonra bu gücü ele geçirenler bu zamanı uzatmak suretiyle, bu gücü farklı şekilde kullanıyorlar mı gibi bir algı da oluşmaya başladı. Siyasi iradenin hevesi kırıldı. Bu gücü ele geçirenlerin bunu siyasi iradeye karşı kullanma gibi bir takım eğilimler içerisine girmesi asıl büyük zararı Ergenekon'la mücadeleye verdi. Yani biz daha bu mücadelede ilk adımını atmış doğru yerden başlamış bir millet olarak asıl Ergenekon'a ulaşmamız, bu kirli ilişkiler ağını deşifre etmemiz gerekiyordu.'

Bu sürecin gereğinden fazla uzamasının asıl Ergenekon'a ulaşılmasını engellediğini vurgulayan Abdülkadir Selvi, 'Bu yargılanmalar bu kadar uzun süremeseydi bu ilişkiler ağını ortaya çıkarma durumumuz olacaktı. Ama burada mahkeme heyeti ciddiyetle çalıştı. Ancak yargılamada özellikle savunma biriminin bu yargılamaları uzatmak için özel bir çaba sarf ettiğini gördük' diye konuştu. BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile