"Acemi kasaplar" hastanelik oldu - ÇORUM - Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran yaralılardan görüntüler - Yaralılardan Mustafa Kınacı ile röportaj - Yaralılardan Selami Atalay ile röportaj - Detaylar"Acemi kasaplar" hastanelik oldu - Çorum , Tokat ve Amasya'da kurban kesimi sırasında kendisini yaralayan 196 kişi, hastanelere başvurduÇORUM (AA) - Çorum , Tokat ve Amasya'da kurban kesimi sırasında kendisini yaralayan "acemi kasaplar", hastanelerde yoğunluk oluşturdu. Çorum 'da Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlıklarını kesmeye çalışan vatandaşlar, kesim sırasında çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelerde tedavi altına alındı.Başta Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere kentteki özel hastanelere 54 kişinin başvurduğu öğrenildi.Genellikle bıçakla meydana gelen yaralanmalarda bazıları da kurbanlıklardan aldığı darbe sonucu yaralandı.Yaralananların hayati tehlikelerinin bulunmadığı, tedavilerinin ardından taburcu edildikleri belirtildi. - "Kurbanı yıkmak isterken o beni yıktı"Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edilen Mustafa Kınacı (54), AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Babaoğlu köyünde kurban keserken yaralandığını anlatarak, "Kurbanı yıkmak isterken o beni yıktı. Büyükbaş hayvandı. Daha önce başıma böyle bir şey gelmedi. Biraz acı var ama çok şükür, bir şey yok. O da can taşıyor. Güçlü hayvan. Demek ki biz az geldik hayvana." dedi.
Sungurlu'da kurban keserken bıçakla elinden yaralanan Selami Atalay ise "Çok rahat şekilde kurbanımızı yatırdık ama maalesef acemi kasaplık yaptık. Her zaman işi profesörüne bırakmak lazımmış. Biz profesörüne bırakmayınca elimiz bu hale geldi. Herkese tavsiye ederim, işi profesörüne bıraksınlar." ifadelerini kullandı. - TokatTokat'ta kurbanlıklarını kesmek isterken yaralanan 85 kişi, hastanelerin acil servislerine başvurdu.Hayvan pazarlarından büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık alan vatandaşlar, bayram namazından sonra kurban kesmeye başladı.
Bazı vatandaşlar, kurban kesimi sırasında kendilerini de yaraladı. Kentte yaralanan 85 kişi, ambulans ve özel araçlarıyla gittikleri Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tokat Devlet Hastanesi acil servislerinde tedavi edildi. - AmasyaAmasya'da kurbanlıklarını kesmek isterken kendini yaralayan 57 kişi hastanede tedavi edildi.Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine gelen "acemi kasaplar"ın tedavisi yapıldı.Kurban kesimi sırasında parmağını kesen Halil İbrahim Akdeniz, bir anlık dikkatsizlikten bayramı hastanede geçirmek zorunda kaldığını söyledi.
İşi her zaman ehline bırakmak gerektiğini vurgulayan Akdeniz, "Kendi kurbanımız vardı, kasaba yardım ediyordum. Tutmuş olduğumuz kasap, dikkatsizliği üzerine bıçağı elime vurdu. Tabii istemeyerek oldu. Kurbanımız yarıda kaldı. Eğer kurban kesmeyi bilmiyorsanız lütfen bu işlere kalkışmayın. Bu işin profesyonelleri var, onlara devredelim, onlar yapsın." diye konuştu.
'Acemi kasaplar' hastanelik oldu - ÇORUM
İLGİLİ VİDEOLAR
Manisa’da 5 araçlı zincirleme kaza: 3 ölü, 5 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Domaniç'te tır ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Kendilerini uyaran bekçilere saldırdılar: 1'i bekçi 2 yaralı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Otomobil, hafriyat kamyonuna çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
27 Ağustos 2021 Cuma
14. yüzyılda Sultan Orhan Gazi'nin yaptırdığı camiden geriye sadece ahşap parçaları kaldı
26 Ağustos 2021 Perşembe
Küçükçekmece’de balkondan düşen küçük Ahmed: “Lamba patladı ama o yüzden atlamadım”
26 Ağustos 2021 Perşembe
Akraba çocuklarının kavgasına büyükler karıştı: 1 ölü, 4 ağır yaralı
26 Ağustos 2021 Perşembe
Otomobil tıra arkadan çarptı: 2 ağır yaralı
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Yayaya çarpmamak için frene basınca takla attı: 2 yaralı
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Metruk binanın çatısına çıkan şahıs, polisin çevikliği sayesinde aşağıya indirildi
25 Ağustos 2021 Çarşamba