- Edirne Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nden detaylar - Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu'nun açıklamasıAçık hava müzesi Edirne 'ye ziyaretçi akını - Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu: - "Müzelerimizin 2018'de 1 milyonun üzerinde ziyaretçi çekmesini bekliyoruz" - "Arkeoloji ve etnografya müzelerimizde 3 bin 190 civarında eser sergileniyor açık ve kapalı yerlerde ama depolarımızda 25 bin eser daha bekliyor. Bu şunu gösteriyor, Edirne 'nin 8 müzesi var ama bir 8 müzeyi daha dolduracak envantere sahip ve bunlar depolarda bekliyor"EDİRNE (AA) - Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, kentteki müzelerin 2018'de 1 milyonun üzerinde ziyaretçi çekmesini beklediklerini söyledi.
Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne 'de 1'i özel 8 müzenin bulunduğunu belirtti.
Müzelerin 2016'da 530 bin, 2017 yılında 800 bin ziyaretçi çektiğini ifade eden Hacıoğlu, "Müzelerimizin 2018'de 1 milyonun üzerinde ziyaretçi çekmesini bekliyoruz. Bu rakam Edirne 'ye gelen ziyaretçi sayısıyla doğru orantılıdır. Edirne 'ye gelen ziyaretçi sayısı arttıkça, müzelerimize gelen ziyaretçi sayısı da artmaktadır." dedi.
Arkeoloji, etnografya, Türk - İslam eserleri ve vakıf müzelerinin Edirne 'nin ruhunu, arşivini yansıttığını aktaran Hacıoğlu, şunları kaydetti:"Müzelerimiz özellikleri bakımından çok ilgi çekmektedir. Makedonyalılardan Traklara, Bizanslılardan Romalılara ve Osmanlılara kadar medeniyetlerin arkeolojik, etnografik bütün özelliklerini müzelerimizde görebiliyorsunuz. 8 bin 300 yıl öncesine dayanan özellikler yansıtılıyor bizim müzelerimizde. Doğal olarak da çok ilgi çekmekte. Bu ilginin de giderek artacağını düşünüyorum. Hatta arkeoloji ve etnografya müzelerimizde 3 bin 190 civarında eser sergileniyor açık ve kapalı yerlerde ama depolarımızda 25 bin eser daha bekliyor. Bu şunu gösteriyor, Edirne 'nin 8 müzesi var ama bir 8 müzeyi daha dolduracak envantere sahip ve bunlar depolarda bekliyor."
Açık hava müzesi Edirne'ye ziyaretçi akını - EDİRNE
İLGİLİ VİDEOLAR
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Beşiktaş, Umut Meraş'ı kadrosuna kattı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Gizemli mağara da kuraklıktan nasibi aldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terasının açılışı yapıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Oluz Höyük’ün 2500 yıllık Pers Yolu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bedirhan Bülbül: 'Rusya maçında iyi şeyler yapacağız'
29 Ağustos 2021 Pazar
Gümrük kapılarında kaçakçılığa geçit yok
28 Ağustos 2021 Cumartesi
İnönü'nden esinlendi, evini Atatürk portreleri sergisine çevirdi
28 Ağustos 2021 Cumartesi