Üretici tarlada karpuz detay
-Tarladan karpuz kesilme detay
-Karpuz detay
-Tarla
-Üretici Fatih ince ile röportaj
-Mutlu Karataş ile röportaj
-Tarladan karpuz alan İsmail Ertuğrul ile roportaj
-Karpuz kesilme detay
-Çocukların karpuz yeme detay
-Tarla ve çocuklar genel
( ADANA - ÖZEL)- Üretici Fatih İnce: "Halkımız kola içmesin karpuz yesin" ADANA
- Çukurova’nın bereketli topraklarında yetişen. Adana’nın Kozan ilçesinde 30 dönüm üzerine Adana karpuzu eken üretici Fatih İnce, 200 ton karpuz hasat etti. Bu yıl karpuzun küresel ısınmadan kaynaklı yaşanan iklim değişikliği nedeniyle çiftçinin mağdur olduğunu ifade eden İnce, karpuzun tarlada kilosunun 35 kuruş, tezgahta 1 TL’den satıldığını söyledi.
İnce, "Halkımız karpuz yemek yerine kola içiyor. Kola içmesinler karpuz yesinler” dedi.
Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası Kozan İlçe Temsilcisi Mutlu Karataş ise çiftçinin değil aracının kazandığını ifade ederek, "Bu konuda Tarım ve Orman Bakanlığımızın “dijital tarım pazarı” uygulaması var. Çiftçi burada daha fazla kazanmış oluyor üreticide uyguna almış oluyor. Çiftçilerimiz bu üyelik ile burada ürettiği karpuzu İstanbul’da görüp satın almasını sağlayabilirler. Bunun için e devlet ile işlem yapmaları ya da ilçe tarım ve orman müdürlüklerinden destek alabilirler" diye konuştu.
Tarlada ailesi ve çocukları için karpuz almaya gelen İsmail Ertuğrul ise karpuzun fiyatının uygun olduğunu ifade ederek, “Taze taze karpuz almaya geldik. Fiyatlar ucuz. Çiftçimizin Allah yardımcısı olsun. Ben çocuklarıma kola içirmek yerine karpuz yediyorum. Hem çiftçilerimiz kazanıyor hem çocuklarımızın sağlığına katkı sunuyoruz” diye konuştu.
(BRL-
Adana karpuzu tarlada 35 kuruşa düştü
İLGİLİ VİDEOLAR
Kayseri’de ‘Aspir’ hasadı başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Akrabalarıyla miras yüzünden tartıştı, 50 yıldır yaşadığı yeri terk etme kararı aldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yeraltı suları kullanıldı, kuraklığa rağmen Konya Ovası'nda pancarda verim düşmedi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Suların çekildiği Mehmetli Barajı alarm veriyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
67 yıldır dede mesleğini yapıyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hakan Keleş: “Yeni bir takım olmanın zorluklarını çekiyoruz”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tarım işçisinin çadırda beslediği yavru ceylanlara el konuldu
29 Ağustos 2021 Pazar
Merakı antika dükkanı açtırttı
29 Ağustos 2021 Pazar
Şehzadeler Belediyesi kırsal mahallelerdeki ova yollarını asfaltlamaya devam ediyor
29 Ağustos 2021 Pazar
Otomobil patpata arkadan çarptı: 3 yaralı
29 Ağustos 2021 Pazar