Son yılların en soğuk kış günlerini geçiren Türkiye için ''afet karı'' alarmı verildi. Peki bu uyarı ne kadar doğru...

  Balkanlardan gelen yeni bir soğuk havanın etkisi altına giren Türkiye'ye Azerbaycan'dan da kötü haber geldi. Teknik arızalar nedeniyle, Türkiye 'ye Azerbaycan 'dan gaz akışının bugün itibariyle durduğu, İran 'dan gelen gaz da ise azalma meydana geldiği öğrenildi.

Konuyla ilgili görüşlerin ve önümüzdeki günlerdeki hava durumunun konuşulduğu TV'8 deki Haber Aktif programına katılan Türkiye'nin meteoroloji mühendisliği unvanına sahip ilk hava durumu sunucusu ve editörü Özgül Menderes de yarın İstanbul'da yağacak olan yoğun kara dikkat çekti.

Almanya'nın son 20 yılın en soğuk gününü yaşadığını belirtan Menderes, soğuk hava ortalamasının eksi değerlerde olduğu belirterek güce-gündüz hava sıcaklık ortalamsının -7 ve -15 derecelerde olduğunu ifade etti. Balkanlarda-şehir merkezlerinde 2 metreye ulaşan bir kar örtüsünün söz konusu olduğunu söyleyen Menderes, bu durumdan yola çıkarak İstanbullular'ın da böyle bir durumla karşılamayı beklediklerini ifade etti.

İSTANBUL'U BALKANLAR'LA KARIŞTIRMAYIN

Yarın için afet oluşturabilecek bir kar yağışının İstanbul için beklemediği belirten Menderes, 'Balkanlarda oluşan durum İstanbul için söz konusu değil 'dedi. Atılan başlıkların insanlara, Balkanlar'daki tabloyu hatırlattığına ve bu durumun da İstanbul için söz konusu olmadığını tekrarlayan Menderes, tüm bunların İstanbul'da kar yağmayacağı anlamına gelmediğini de belirtti.

Yarından itibaran sabah saatlerinde sulu kar şeklinde başlayıp yoğunluğu arttıracak bir kar yağışı beklediğini belirten Menderes, yarından başlayarak cuma gününe kadar İstanbul'da kar beklediğini söyledi. Afet olabilmesi için yükseklere 40 santimetreden fazla kıyı kesimlerde ise 10 santimetreye yakın kar yağması gerektiğine dikkat çeken Menderes, 'İstanbul'un bu ayırt edici özelliğini çok iyi bilmek ve ayırt edebilmek gerekiyor 'dedi.


 

Afet Karı Mı Geliyor?

Son yılların en soğuk kış günlerini geçiren Türkiye için ''afet karı'' alarmı verildi. Peki bu uyarı ne kadar doğru...

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Afet İlan Ettiren Kar Geliyor

8 Şubat 2012 Çarşamba

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile