-Seradan görüntüler
--Ziraat mühendisi Melike Taç röp
--Genel görüntüler
( AFYON KARAHİSAR) -- Sandıklı’da jeotermal sera şartlarında muz yetiştirildi- Deneme amaçlı ekilen 3 fideden 14 ay sonra 50 kilogram ürün elde edildi AFYON KARAHİSAR
- Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde iyi tarım yöntemi ile domates üreten bir serada muz da yetiştirildi. Sandıklı ilçesinde ilk defa sera ortamında deneme amaçlı olarak muz üretildi. Hobi serasında deneme amaçlı olarak 14 ay önce 300 metrekarelik alana 5 adet muz fidesi dikildi. Fideler bir birine yakın olduğu için 2 fide çıkartılırken geriye kalan 3 fide 14 ay sonra meyve verdi. Her fideden yaklaşık 50 kilogram ürün elde edilirken 1 ya da 2 yıl daha ürünü gözlemleyip seri üretim yapması planlıyor. Kozanlar Tarım firmasında görevli Ziraat Mühendisi Melike Taç, “Hobi seramızda bu şekilde çeşitli denemeler yaptık. İlk defa muz deneyelim dedik. Yaklaşık 5 tane muz fidesi diktik. Bu fideler birbirine yakın olması nedeni ile hava geçişi sağlanmadığı için 3 tanesi verimli hale geldi. Diğer ikisini ise söktük. Aynı domates iklimlenmesi ile muzlarımızda iklimlendi. Tabi burası yazın biraz daha sıcak olduğu için muz iklimi oldu. Bu şekilde muz fidemiz 14 ay sonra meyve vermeye başladı.
Bir yada iki yıl daha gözlemleyip daha iyi sonuç alabilirsek tamamen ürünümüzü domates yerine muza da çevirebiliriz. Şuan sadece gözlem olarak yetiştiriyoruz” dedi.
(AB-Y)
Afyonkarasihar muz üretimini başardı
İLGİLİ VİDEOLAR
Kayseri’de ‘Aspir’ hasadı başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Akrabalarıyla miras yüzünden tartıştı, 50 yıldır yaşadığı yeri terk etme kararı aldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İşgalci Yunan askerleri tarafından Afyon’da çekilen fotoğraflar bir kitapta toplandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Silifke’de çilek fideleri toprakla buluşuyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yeraltı suları kullanıldı, kuraklığa rağmen Konya Ovası'nda pancarda verim düşmedi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Suların çekildiği Mehmetli Barajı alarm veriyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
67 yıldır dede mesleğini yapıyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Treni yolcuları sabah namazını Kocatepe’de kıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Treni 'Büyük Taaruz'un başladığı Afyon Kocatepe’ye ulaştı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hakan Keleş: “Yeni bir takım olmanın zorluklarını çekiyoruz”
30 Ağustos 2021 Pazartesi