- Hidrolik fabrikasında çalışan işçilerden detay - Sevda Kayhan Yılmaz ile röportaj - İşçilerle çalışırken detayları - Konya 'da iş kadını Sevda Kayhan Yılmaz'ın ağır sanayi alanında faaliyet gösteren hidrolik fabrikasında üretilen ürünlerin yüzde 85'i 30 ülkeye ihraç ediliyor - İş kadını Yılmaz: - " Hedefimiz yıllık 50 milyon dolarlık ihracata ulaşmak" - "Sanayide kadın olmanın hiçbir zorluğunu yaşamadım. Bilakis avantajlarını gördüm. Kadınlar iş hayatında daha fazla rol almalı"KONYA (AA) - ENGİN ÖZEKİNCİ - Konya 'da iş kadını Sevda Kayhan Yılmaz'ın ağır sanayi sektöründe faaliyet gösteren hidrolik fabrikasında üretilen ürünlerin yüzde 85'i 30 ülkeye satılıyor.Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Sanayi Odası (KSO) Meclis Başkanı olan Yılmaz'ın 250 kişiyi istihdam ettiği şirketinde, baraj kapakları, köprü hidrolikleri, hidrolik ve pnömatik silindirler üretiliyor.Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İşletme Bölümü mezunu olan 2 çocuk annesi Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasından devraldığı fabrikasında üretilen ürünlerin Almanya, Avusturya, İsveç, Fransa ve ABD başta olmak üzere 30 ülkeye ihraç edildiğini söyledi.
Şirketin yöneticilerinin yüzde 66'sının kadınlardan oluştuğunu anlatan Yılmaz, "Sanayide kadın olmanın hiçbir zorluğunu yaşamadım. Bilakis avantajlarını gördüm. Kadınlar iş hayatında daha fazla rol almalı." dedi.
Çalışmaya çok küçük yaşta başladığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:"Doğduğumda evimizin altı atölyeymiş. Sürekli oraya girer çıkardım. Üniversiteyi bitirdikten sonra babamın yanına fabrikaya geldim ve işin ucundan tutmaya başladım. Önce operatörlük yaptım, kalite sistemine ve yurt dışı ilişkilere baktım. Daha sonra babam görevini teslim etme zamanının geldiğini söyleyince fabrikanın başına ben geçtim. Babam her zaman 'Türkiye ve Türk sanayisi için çalış' derdi. Bu yüzden ihracat için çalışmaya başladık ve ağırlıklı olarak da ihracat üzerine üretim yapıyoruz. Ürünlerimizin yüzde 85'ini ihraç ediyoruz. Hedefimiz inşallah yıllık 50 milyon dolarlık ihracata ulaşmak." - "Kapılar daha kolay açılıyor"Yılmaz, sanayide kadın olmanın avantaj olduğuna dikkati çekerek, "Çünkü sanayide kadın olduğunuz zaman çok kolay fark ediliyorsunuz ve aslında kapılar daha kolay açılıyor. Erkeklerin karşılaştığı birçok sorunla karşılaşmıyorsunuz. Ailemde annem ve eşim, çalıştığım yerde ise iş arkadaşlarım bana hep destek oldu. Bazen ufak tefek sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Mesela geçen yıl bir iş adamı bana 'sen kadınsın, ne işin var ağır sanayide, git butik işlet, krem üret' dedi.
Ben de 'kadın olmakla iş yapmanın ne alakası var' dedim." şeklinde konuştu.
Ağır sanayinin ihracatçı kadını - KONYA
İLGİLİ VİDEOLAR
115 ülkeye ihraç edilen kuru kayısıda hedef Uzak Doğu ve Brezilya’ya ihracatı arttırmak
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Silifke’de çilek fideleri toprakla buluşuyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Üniversiteli Burçin mezun olup çiftçiliğe başladı, ilçedeki ilk mango hasadını yaptı
29 Ağustos 2021 Pazar
8 asırlık etkinliğin ilk gününde çoban köpekleri boy gösterdi
29 Ağustos 2021 Pazar
Hayalleri için hayatını değiştirdi
27 Ağustos 2021 Cuma
Dogecoin mağduru avukatı Keskin: 'Thodex'ten daha büyük bir dolandırıcılık'
27 Ağustos 2021 Cuma
Ev hanımlığından patronluğa uzanan başarı hikayesi
27 Ağustos 2021 Cuma
Erzincan’da radyoaktif madde Sezyum-137 ele geçirildi
27 Ağustos 2021 Cuma
Dünya Motokros Şampiyonası'nda geri sayım başladı
27 Ağustos 2021 Cuma
Bingöl’de baraj sularının yükselmesiyle mahsur kalan 30 kişi kurtarıldı
26 Ağustos 2021 Perşembe