-Traktör şeker pancarı sökümü yaparken çekilen görüntüler
--Traktörle pancar yüklemesi yapılırken çekilen görüntüler
--Şeker pancarı yapraklarını bıçaklarla kesen çiftçilerden detay görüntüler
--Pancar yüklenen römorkler tarladan çıkarılırken çekilen görüntüler
--Çiftçi Osman Akgün ile röportaj
--Pancar sökümünden detay görüntüler
--Çiftçi Muhammet Karaca ile röportaj
--Yüklenen şeker pancarı fabrikaya götürülürken çekilen görüntüler
( AĞRI ) - AĞRI
- Ağrı’da 21 Eylül’de başlayan şeker pancarı hasadı sürüyor. Çiftçiler, bu sene pancarda verimin yüksek olduğunu ifade ederken ton fiyatının 360 liradan satıldığını belirtti.
Ağrı merkeze bağlı Yukarı Küpkıran Köyü'nde kiraladıkları 40 dönümlük tarlaya şeker pancarı eken Osman Akgün ve Muhammet Karaca isimli çiftçiler, pancar veriminin gayet iyi olduğunu ancak şeker pancarında ton başına verilen ücretin biraz daha yükseltilmesinin çiftçiler için daha iyi olacağını ifade ettiler. 'Şeker pancarının fiyatı düşük’ Daha önce uğraştığı inşaat işlerini bırakarak çiftçilik yapmaya karar verdiğini belirten çiftçi Muhammet Karaca, şeker pancarının veriminin çok iyi olduğunu ancak fiyatların düşük olmasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını söyledi.
Karaca, şeker pancarının masraflı ve zahmetli bir iş olduğuna dikkat çekerek: "Biz bu sene şeker pancarı ekmeye karar verdik. 40 dönümlük tarlayı icare edip pancar ektik. Ama randıman yok. Yani şeker pancarının verimi çok iyi ama fiyatı çok düşük. Bugün bir litre mazotun fiyatı 7 TL'ye dayandı bunun altından nasıl çıkacağız. Her bir seferde ben 150 TL mazot yakıyorum. Buradan şeker fabrikasına gidişim gelişim 150 TL. Bunun altından nasıl kalkacağız. Bir tek mazotla bitmiyor. Bunun çapasıdır, sökümüdür, sulamasıdır yani masraflar var da var. Bu konuda Tarım Bakanı'nın biraz daha fiyatları yükseltmesini istiyoruz. Şeker pancarının tonu 360 TL. Bu fiyat en az 500-550 TL olması lazım ki bizi kurtarsın." dedi.
‘Diğer tahıl ürünlerinden fayda görmedik’ Aile olarak uzun yıllardır çiftçilik yaptıklarını ifade eden bir diğer çiftçi Osman Akgün ise diğer tahıl ürünlerinden fayda görmediği için şeker pancarı ekmeye karar verdiğini dile getirerek:" Diğer tahıl ürünlerinden fayda görmedik. Ondan sonra 2-3 arkadaş bir olduk dedik bu sene pancar ekelim ama keşke ekmeseydik. Yani gerçekten şeker pancarı kurtarmıyor. Zarar ediyorum şu anda. 40 dönüm tarlayı şeker pancarı için ayırdım, şu anda neredeyse başa baş gidiyor kesinlikle kar etmiyoruz. Çapası, mazotu derken bayağı bir sıkıntı çekiyoruz. Evet tabi ki tarım malzemeleri çıkmış biraz kolaylaşmış ama şeker pancarının alım fiyatı ucuz." şeklinde konuştu.
(SA-AT)
Ağrı'da şeker pancarı hasadı sürüyor
İLGİLİ VİDEOLAR
4 kardeş okul masraflarını çıkartmak için kitap satıyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İlkadım’da zafer konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
7 işçinin yaralandığı kazanın görüntüleri ortaya çıktı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Cinnet geçiren kadın tartıştığı kocasını bıçaklayarak öldürdü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Ayancık'ta tamirat yapan işçi fabrikanın çatısından düştü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kayseri’de ‘Aspir’ hasadı başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Elazığ’ın son semer ve palan ustası teknolojiye direniyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Akrabalarıyla miras yüzünden tartıştı, 50 yıldır yaşadığı yeri terk etme kararı aldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Plastik kasa fabrikasında korkutan yangın
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İzmir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi