Ahmat Hakan, CHP'nin Irak Ziyaretini Değerlendirdi

CHP heyetinin Irak ziyaretini takip eden gazeteciler arasında olan Ahmet Hakan, ana muhalefet partisinin iktidarca eleştirilen ziyaretini değerlendirdi.
Irak Başbakanı 'nın davetlisi olarak gittiği Irak'ta çeşitli temaslarda bulunan ve güvenlik nedenleri dolayısıyla ziyaretini 2 gün erken bitirmek zorunda kalan CHP heyeti Türkiye 'ye döndü. Ziyareti yakından takip eden gazeteciler arasında olan Ahmet Hakan, Irak dönüşü CHP 'nin Irak ziyaretini yorumladı.

“KILIÇDAROĞLU YEŞİL BÖLGEDEN ÇIKMADI”

Irak 'ta çok taraflı bir yapının olduğunu söyleyen Hakan, CHP heyetinin tüm taraflarla görüşmeye özen gösterdiğini belirtti. Güvenlikle yapılan uyarıları haklı bulan Hakan, “Bağdat hala savaş koşullarını yaşıyor. Olağanüstü güvenlik önlemleri var. CHP heyeti genellikle o güvenlik önlemleri arasında kalmaya özen gösterdi. Biz zaman zaman o Green Zone denilen yeşil bölgeden dışarı çıktık ama CHP heyeti çıkmamayı tercih etti.” dedi.

İşte o bölge



“VATANA İHANET GİBİ ALGALAYAMAYIZ”

CHP 'nin Irak ziyareti nedeniyle AK Parti 'den gelen eleştirilere de değinen Hakan, “Türkiye 'de sadece hükümetin oluşturduğu bir dış politika ve onun milli politika ilan edilmesi, o politika dışına çıkılması halinde ihanet gibi algılanma döneminin geride kalması gerektiğini düşünüyorum. Bunu terk etmek lazım. Muhalefet partileri kendilerine göre dış-politik tutumlar alabilirler. Bu farklı çizgiyi vatana ihanet gibi algılayamayız.” İfadelerini kullandı.

“HÜKÜMETE YARDIMCI OLACAK BİR TUTUM”

CHP 'nin, Türkiye ile Irak arasındaki ilişkilerin iyi olmasını istediğini kaydeden Hakan “Bu ilişkilerin iyi olmasının iş adamlarımız açısından hayati önem taşıdığı dönemdeyiz. Bu bakımdan CHP 'nin olumlu bir rol oynama gayreti içinde olduğunu düşünüyorum. Bunun ayrıca hükümete yardımcı olacak bir tutum olduğu kanaatindeyim.” şeklinde konuştu.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile