Ahmet Davutoğlu'nun 20 yıl önceki görüntüsü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Cumhuriyeti ' nin yeni Başbakan ' ı olarak açıklanan isim olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ' nun 20 yıl önceki görüntüleri ortaya çıktı.

Haber7'den Ömer Süt'ün haberine göre; 26 Eylül 1994 yılında Kanal 7 ekranlarında seyirciyle buluşan ve Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Nabi Avcı ' nın sunduğu “360 Derece” programına konuk olan Ahmet Davutoğlu henüz 35 yaşında ve henüz ' profesör ' olmamış.

TÜRKİYE'DE KİMSE TANIMIYOR AMA ABD'DE DAVUTOĞLU KONUŞULUYOR

O dönem ABD ' de yayınlanan ve birçok üniversitede ders kitabı olarak okutulan ' Alternatif Paradigmalar ' ve ' Medeniyetin Dönüşümü ve Müslüman Dünyası ' adlı kitapları kaleme alan Ahmet Davutoğlu, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ' nde doçent olarak görev yapmaktadır.

DAVUTOĞLU'NUN İSLAM DÜNYASINA BAKIŞI

İslam dünyasının uluslararası ilişkilerdeki konumunun tartışıldığı programda Ahmet Davutoğlu ' nun konuya bakışı, vizyonu, bilgisi ve hakimiyeti dikkatlerden kaçmıyor.

' MÜSLÜMAN BATI'NIN OYUNLARI KARŞISINDA UYANIK OLMALI '


İslam ile Batı arasındaki çatışmadan bahsederken kelime ve kavramların titiz seçilmesi gerektiğini dile getiren Davutoğlu, Batı ' nın kavramlar yoluyla İslam ' a oynadığı oyunlar karşısında uyanık olunmasına dikkat çekiyor.

BOSNA'DA BATI BUNALIMA GİRDİ

Davutoğlu, İslam dünyasına giren batılı kavramların Müslümanlara zarar verdiğinin altını çizerken 1992 ' deki Bosna savaşından sonra Batı ' nın evrensel diye nitelendirdiği kavramların çöktüğünü ve Batı ' nın bunalıma girdiğini ifade ediyor.

BATI'NIN ÇİFTE STANDARTLIĞINA VURGU

Davutoğlu, İslam ' ın kendi içindeki düşmanlıkları ortaya çıkarmak yerine yerel medeniyetlerle ittifaka girerek Batı ' nın çifte standardını gündeme getirerek, onlardan ders almak zorunda olduklarını dile getiriyor
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile