Ailesinin ekmeğini 'kara saban' ile çıkarıyor - KONYA

Ailesinin ekmeğini "kara saban" ile çıkarıyor - KONYA - Ailesinin ekmeğini "kara saban" ile çıkarıyor - Toroslardaki Taraşçı Mahallesi drone görüntüleri - Ahmet Karal'ın at ile tarlasını sürmesi - Ailesi ile birlikte yetiştirdikleri ürünler sorfradaki görüntüsü - Karal ile röportajAilesinin ekmeğini "kara saban" ile çıkarıyor - Konya 'nın Torosların eteklerinde yer alan kırsal mahallelerinden Taraşçı'da, 200 metrekarelik bahçesini maddi durumu iyi olmadığı için atına bağladığı kara sabanla süren Ahmet Karal, 9 kişilik ailesinin ihtiyaçlarını tamamen doğal ürünler yetiştirerek sağlıyor - Ahmet Karal: - "Mahallemizde organik ürünleri kendi çabamızla, az maliyetle yetiştiriyoruz. Tabii herkes traktörle yapıyor ama bizim durumumuz olmadığı için kendimiz yapıyoruz"KONYA (AA) - MELİKE KINACI - Konya 'nın Seydişehir ilçesine bağlı Taraşçı Mahallesi'nde, 200 metrekarelik bahçesini maddi durumu iyi olmadığı için atına bağladığı kara sabanla süren 56 yaşındaki Ahmet Karal, tamamen doğal ürünler yetiştirerek ailesinin geçimini sağlıyor.Toros Dağlarının eteklerinde yer alan mahallede yaşayan 9 kişilik Karal ailesi, eski dönemlerdeki gibi toprağı atla sürüyor, geçimlerini sağlamak için sebze ve meyve yetiştiriyor.Başka bir geçim kaynağı olmayan ve bahçede yetiştirdikleri ürünleri tüketen aile, ürettiklerinin bir kısmını da komşularıyla paylaşıyor.Baba Ahmet Karal, 200 metrekarelik bahçesini "Sibel" adlı atına bağladığı kara sabanla çift sürerek ekime hazır hale getiriyor.Bahçeyi 2 günde süren Karal'ın, bahçeyi ekmesi ise hava durumuna göre 1 hafta 10 günü buluyor.Karal, tarım işlerinde en büyük yardımcısı olan atı "Sibel"e gözü gibi bakıyor. - "Başka bir geçim kaynağımız yok"Ahmet Karal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçimlerini yıllardır evlerinin 200 metrekare bahçesinde yetiştirdikleri ürünlerle sağladıklarını söyledi.

Çocukları ve torunlarının bu bahçe sayesinde doğal ürünlerle beslendiğini anlatan Karal, "20 yaşından beri bu işi yapıyorum. Zamanında iş bulamadığım için mecbur kaldım ve bahçe ekmeye başladım. Yazın ekiyor, kışın da karnımızı doyuruyoruz. Zaten başka bir geçim kaynağımız yok." diye konuştu.
- "Bu mahallede yapabileceğimiz iş bu"Bahçede yaz kış yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için fasulye, bamya, patates, domates, biber, patlıcan ve meyve yetiştirdiklerini belirten Karal, şöyle devam etti:"Hayvanlarımız için de arpa ve yulaf ekiyoruz. Bunlarla malımıza bakıyoruz, onlar da bize bakıyor. Bu mahallede yapabileceğimiz iş bu. Başka işimiz gücümüz olmadığı için el emeğiyle çalışıyor, yetiştirdiğimiz organik ürünlerle karnımızı doyuruyoruz. Kalırsa eşimize dostumuza da veriyoruz."Karal, maddi gücü elvermediği için bahçesine traktör getiremediğine işaret ederek, "Atla, sabanla, tırmıkla ekini sürüyorum. Tamamen doğal bir şekilde yapıyoruz. Yiyeceğimiz, içeceğimiz organik burada. Mahallemizde organik ürünleri kendi çabamızla, az maliyetle yetiştiriyoruz. Tabii herkes traktörle yapıyor ama bizim durumumuz olmadığı için kendimiz yapıyoruz." ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile