AK Partili Bostancı'dan HDP'li Pervin Buldan'a ikinci ders

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile Meclis Başkanvekili Pervin Buldan arasında 'ara' tartışması yaşandı.
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in konuşması ardından Meclis Genel Kurulu'nda araya giden Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, Meclis'te krize yol açtı.

Ara verilmeden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, 'HDP'nin meşru kabul edilip edilmediği gibi bir tartışmayı çok talihsiz görürüm. 2011'den beri Meclis'teyim. Burada bütün partilere tanınan hakları sonuna kadar kullanıyorlar. Meşruyetin temeli bu değil midir?' dedi. 

Başbakan Davutoğlu'nun yeni anayasa, iç tüzük ve reformları görüşmek üzere HDP'den randevu talep ettiğini ve olumlu yanıt aldığını hatırlatan Bostancı, 'HDP halkın iradesi ile seçilmiş meşru bir parti. Bunu tartışmaya bile gerek yok. Ama burada her partiyi bağlayan yasalar var, iç tüzük var. Fiili durum yaratamayız. Meclis'in çalışması yasalarla, iç tüzük ile yürüyecek. 'Biz bakanlarla görüşemiyoruz o zaman ara verelim' diye bir talep olamaz sayın başkan. Biraz önce verdiğiniz ara da doğru değildi. Eğer tekrar ara verirseniz vekaleten yaptığınız bu görevi esaleten sayın Baluken'e bırakmanız gerekir.' dedi. 

Buldan ise 'Ben ne yaptığımı gayet iyi biliyorum sayın Bostancı. Bana akıl vermeye kalkmayın' cevabını verdi.
 
HDP'li Pervin Buldan'a ders gibi sözler
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile