Diyarbakır'da gerçekleşen terör saldırısında oğlunu kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, çözüm sürecine ilişkin ders niteliğinde açıklamalar yaptı.

Diyarbakır 'da 3 ocak 2008 tarihinde bir dershaneye düzenlenen bombalı saldırıda aralarında AK Parti Milletvekili Oya Eronat 'ın oğlunun da bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetmişti. Oğlunu teröre kurban veren Eronat, çözüm sürecine ilişkin görüşmelerin hız kazandığı şu dönemde ders niteliğinde sözler sarf etti.

'36 BİN KİŞİ TEK TEK TRAJEDİ '
Habertürk ekranlarında Gün Ortası programının canlı yayın konuğu olan Eronat, 36 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirterek '8 bin şehit, 5 bin 557 sivil ve 22 bin teröristin öldüğü kayıtlarda var. Şimdi bir söz vardır; 'Bir kişinin ölmesi trajedi bir milyon kişinin ölmesi istatistik' diye. Biz yaptığımız çalışmalarda bu 36 bin kişinin tek tek trajedi olduğunun farkına vardık' dedi.

'ACI HER YERDE ACI'
Oğlunu kaybetmesinden dolayı bu trajediyi çok iyi bildiğini ifade eden Eronat, 'Ben zaten bunu bilen bir anneyim. 5 bin 557 kişi içinde oğlumun isminin bir istatistik olarak geçmesini hiçbir zaman istemem. Benim evladım gibi evlatlarını dağda kaybetmiş insanlarla karşılaştık. O zaman anladık ki; Anneliğin ideolojisi olmuyor. Acı her yerde acı. Bu ülke bu acılara doydu. İstiyoruz ki akan kan dursun. Analar artık ağlamasın' diye ekledi.

'SENDEN BU KADAR ÖLSÜN DENMEMELİ '
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hiçbir liderin göze alamayacağı şekilde bu süreci başarılı bir şekilde yönettiğini de kaydeden Eronat, 'Halkın büyük bir desteği var. Bu bizim için büyük bir umut. Ben yeterince ağladım. Başka anneler adına da ağladım. Ben 17 yaşında dershaneye giden bir evladımı kaybettim. Artık analar ağlamasın diyorum. 22 bin terörist dağlarda hayatını kaybetmiş. Kimsenin annesi ağlamasın. Herkes adına barış için yola çıktım. Kimse 'Benden bu kadar gitti senden bu kadar ölsün ' dememeli. Herkes birbirine kucak açmalı' şeklinde konuştu.

AK Partili Eronat: Anneliğin ideolojisi olmuyor

17 yaşındaki oğlu Eren Şahin'i teröre kurban veren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat,Haber Türk ekranlarında çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Terör Alt Komisyonu'nda, kendi evladı gibi evladını dağda kaybetmiş annelerle karşılaştığını belirten Eronat 'O zaman da gördük ki anneliğin ideolojisi olmuyor.Acı her yerde aynı acı'diye konuştu.

''Bu ülke,bu topraklar acılara doydu.İstiyoruz ki bu akan kan dursun.Anneler artık ağlamasın''diyen AKP'li vekil ''Sayın Başbakanımız,hiçbir liderin alamayacağı riskleri göze alarak bu süreci iyi bir şekilde yönetiyor.Ben sonunun hayırlı olacağına inanıyorum.İnşallah da öyle olur.Halkın büyük desteği var.Bu bizim için büyük bir umut.Oslo görüşmelerinden sonra Aralık 2011 tarihinde sürece destek yüzde 19 iken,bugün yüzde 70'lere dayanmış durumda.''diye konuştu.

Yola çıkış sebebinin 'anneler ağlamasın' olduğunu söyleyen Eronat ''Ben17 yaşında dersaneye giden çocuğumu, dersane önünde kaybettim.Böyle 5 bin 557 sivil kayıp var,8 bin askerimiz şehit olmuş durumda.Ben bütün anneler adına yeterince ağladım.Artık anneler ağlamasın.22 bin genç terörist dağlarda hayatını kaybetmiş.Kimsenin annesi ağlamasın.''ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile