Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ilçe belediye başkan adayları tanıtımında yaptığı konuşmada TÜSİAD'a yönelik çok sert açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, TÜSİAD Başkanı'nın 'Böyle bir ülkeye yabancı sermaye gelmez' sözlerini değerlendirdi. Başbakan Erdoğan, 'Biz bu makamlara TÜSİAD'la gelmedik, TÜSİAD'a rağmen geldik. 'Türkiye'ye yabancı sermaye gelmez' diye kendi hükümetlerini tehdit ediyorlar. O zaman cevabını alacaksın' dedi.

Erdoğan, TÜSİAD'la ilgili konuşmasına şöyle devam etti:

İşinize geleni barındırırsınız, işinize gelmeyeni kapıya koyarsınız. Ey TÜSİAD ananas meselesinden niye rahatsız değilsin? Uganda'da sizlere rafineri bağlantısı kuranlardan niye rahatsız değilsin? Yargıdaki paralel örgütlenmenin iş dünyası üzerindeki şantajından niye rahatsız değilsin? Ananaslar gelip gidiyor. Bildiğiniz ananas değil, biliyorsunuz. Bunun kod adı Ananas. Rafineri alırken rahatsız değilsin de cezalar kesilirken niye rahatsız oluyorsun? Yargıdaki paralel yapıyı bitirmek için adım attığımızda rahatsız oluyorlar. Biz bağımsız yargı demiyoruz biz bağımsız ve tarafsız yargı diyoruz. TÜSİAD kusura bakmasın.

'TAM KADRO SAHADAYIZ'

İşte Erdoğan'ın konuşmalarından bazı notlar:

TÜSİAD'A YANIT


Dün TÜSİAD Başkanı çıkıyor, olduğundan çok farklı bir Türkiye çizmeye çalışıyor. Neymiş, HSYK bununla ilgili kanun teklifinden rahatsızlık duyuyorlarmış. Senin rahatsızlık duyduğun ne? Neden rahatsızlık duyduğunu Adalet Bakanı veya hükümetiyle görüştün mü? Yok. Belli maaşlı memurlarınız var, onların verdiği bilgilerle mi değerlendiriyorsunuz bunu? İşinize geleni barındırırsınız, işinize gelmeyeni kapıya koyarsınız. Ey TÜSİAD ananas meselesinden niye rahatsız değilsin? Uganda'da sizlere rafineri bağlantısı kuranlardan niye rahatsız değilsin? Yargıdaki paralel örgütlenmenin iş dünyası üzerindeki şantajından niye rahatsız değilsin? Ananaslar gelip gidiyor. Bildiğiniz ananas değil, biliyorsunuz. Bunun kod adı Ananas. Rafineri alırken rahatsız değilsin de cezalar kesilirken niye rahatsız oluyorsun? Yargıdaki paralel yapıyı bitirmek için adım attığımızda rahatsız oluyorlar. Biz bağımsız yargı demiyoruz biz bağımsız ve tarafsız yargı diyoruz. TÜSİAD kusura bakmasın. Bugüne kadar milletin yanında durmadılar, bugün de durmuyorlar. Biz iş dünyasının üzerindeki baskıyı kaldırdık, kaldırıyoruz. 'Sizin döneminizde bire beş kazandık diyenler var' bunların içinde. 120 milyar dolarlık sermayeyi siz mi getirdiniz bu ülkeye? Üyeleriniz küresel sermayeyle ortaklık kurdular. TÜSİAD üyelerinin birçoğunun küresel sermayeyle ortaklığı var. Nasıl geldiler? Türkiye'yi güvenli bir liman olduğu için geldiler. TÜSİAD, 'Hükümet başarılı ama bizim oyumuz başka yere' dediler. Vermezsen verme, bize milletimiz yeter. Siz o yolsuzluk yapanlarla oturup lobi faaliyeti yapın. Bugüne kadar sustuk, bundan sonra susmayacağız. Biz de teşhir edeceğiz. AK Parti iktidarına karşı tavır koyanlar bilsinler ki biz de onlara karşı tavır koyacağız. Samimi, dürüst işinizde yanınızdayız ama yanlışınızda bizi yanınızda bulmayacaksınız. Dürüst davrandığınız sürece yanınızdayız. Bunu kendilerine her zaman söyledik.

Devlete paralel yapının, TÜSİAD'daki bazılarının bizimle konuşanları var. Nasıl imkanlar verdiğimizi bize de söylemişlerdir. Yeri geldiğinde açıklarız. TÜSİAD'ın başkanı 'Böyle bir ülkeye küresel sermaye gelmez' ifadesini kullanamaz. Kullanıyorsa bu ülkeye karşı bir ihanettir. Bunu söyledikten sonra sen hangi yüzle bu hükümetin bakanlarını TÜSİAD'a davet edeceksin? Dürüst olmaya mecburlar. Dürüst olmadıkları sürece kusura bakmasınlar. Biz bu makamlara TÜSİAD'la gelmedik, TÜSİAD'a rağmen geldik. 'Türkiye'ye yabancı sermaye gelmez' diye kendi hükümetlerini tehdit ediyorlar. O zaman cevabını alacaksın. AK Parti'ye kadar 15 milyar dolar yatırım çekti Türkiye. 11 yıldan beri gelen yatırım miktaru 120 milyar doların üzerinde. Bunu da TÜSİAD'a rağmen başardık. Çok daha fazlasını yapacağız. Devlet içine sızmaya çalışan çeteler temizlendikçe yatırımların da arttığını göreceğiz. Millete kulak verdiğimiz için bugünlere geldik.

'AK PARTİ ŞAMAROĞLANI DEĞİL'

Bu CHP'nin genel müdürü sabah başka akşam konuşur. Siz her türlü hakareti yapacaksınız. Oradaki AK Parti grubu da şamaroğlanı değil. Onlar da sabır sabır, 'Bizim de onurumuz var' deyip gereğini yapıyorlar. Biz yolsuzlukla mücadelede başarılı olamasaydık, Türkiye bu kadar gelişmezdi. Ey köşe yazarı 6 bin kilometre yolu biz yapmadık. Biz 11 yılda 700 bin kilometre yol sığdırdık. Biz geldiğimizde milli gelir 239 milyar dolarmış. Onu bir düzelt. Şu anda geldiğimiz milli gelir 800 milyar dolar üzerinde. Bu iktidar hızlı treni nasıl yaptı? Eğitimde verilen burslar, krediler... Kim müracat ederse burs alıyor. Bunları gör be! Hastanelere bakınca, hastanesi olmayan ilimiz kalmadı. İlçelerde de devam ediyor. KÖYDES'le tüm köylere ulaştık. Bunları göremezler. İftira atacaklar. Vatandaşın yolsuzlukla hasssasiyeti var. Ey genel müdür, o klasöre elini koyarak durduğun kare var ya, o yolsuzluk klasörü üzerinde poz veriyordun. Sana pazara kadar müsade pazara kadar sen İstanbul Büyükşehir Adayı'nla alakalı yolsuzluk klasörünü açıklamazsan ben senin partinin klasörünü açıklayacağım. Benim oğlumla alakalı, söylediğin şeylerde, eğer namusluysan kalk belgelerini ortaya koy. Benim oğlumu böyle şeylere karıştıramazsın. Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili dosyalarını da Ankara'da Melih Bey açıklasın benim yerime. Sen genel başkanına kaset olayını yapmamış olsaydın burada değildin. Sayın Baykal'a bu tezgahın kimin yaptığı çıkıyor ortaya.

HSYK ile ilgili dünkü olaylardan sonra biz Adalet Akademisi ile ilgili olan kısmı Meclis'ten geçirelim. HSYK ile ilgili kısmı şimdilik donduralım. Seçim yaklaşıyor. Meclis'te de çalışmalar duracak. Bir iki madde daha var, Adalet Akademisi kısmıyla birlikte çıkaracağız. 'Bir yerden emir mi aldın?' diyecekler. Tayyip Erdoğan emirle iş yapmaz. Bu benim yapıma terstir. Bizimle müzakere yapılır sonra ortak karar verilir. Gazetelerde bazı köşe kapmaca oynayanların yazdıkları yazı AK Parti iktidarına yön vermez.

'CHP TÜRKİYE'DE BULAMASINLAR YURTDIŞI DARBELERİNİ SAVUNDU'

Türkiye'de demokrasi sandık ve irade için tutum benimsemeyenlerden biri de statüko partileri oldu. Bu CHP statüko partileri her darbenin arkasında durmuş, ama cesur olmamışlardır. CHP'nin tavrına bakın. Nerede darbe girişimi varsa içine bakmadan CHP orada destekçi. Geçen yıl kendilerini aştılar, sınırların ötesine geçtiler. Mısır darbesini bile savundular. Türkiye'de malzeme bulamazlarsa yurtdışındaki darbeleri destekliyor. Paralel yapıyı destekliyorlar. İdeoloji, ilke, fikir CHP için önemli değil. Yargıya hakaret eden CHP aynı yapıyı savunuyor. Silivri'nin hakimleri eleştiren CHP şimdi bunları savunuyor. CHP örgütün taşeronluğunu yapıyor. Sağdan soldan geçen e-postaları belgeleri sallıyorlardı, şimdi üzerinde tutanak yazanları belge diye sallıyorlar. Bizimle ilgili yolsuzluk iddialarının altında kaldılar. Benim de kazandığım davalar var bu genel müdürden. Ben de o biriken paraları hangi meydanda, vatandaşlarımla paylaşayım diye bakıyorum. Yolsuzluk konusunda madem bu kadar hassassınız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapacak başka adam bulamadınız mı? Onun yolsuzluk dosyalarıyla poz verdi genel müdür. Pazar günü açıkladın açıkladın, açıklamadın ben Pazar günü CHP'nin özlük dosyasını açıklayacağım.

'KATLİAM FOTOĞRAFLARINDAN SONRA DÜNYA SESSİZ KALAMAZ'

Esed'le poz veren CHP'lilerin üzerine kan sıçramıştır. CHP Esed'in insanlık dışı vahşetine ortak olmuştur. 'Teröristler Türkiye'de eğitiliyor' diyor Suriye Dışişleri Bakanı. O sizin işinizdir. Terör örgütleri varsa Esed'in işidir. Suriye'de tarihin en büyük katliamlarından biri yaşanıyor. 15 bin insanın nasıl öldürüldüğünü görüp de Esed'in yanında yer alanlar bunun hesabını tarihe nasıl vereceksiniz? İnsanlık katlediliyor. Milyonlarca Suriyeli evini terk etti. Binlerce kişi öldü. Savaş suçu işleyen Esed Suriye'de daha fazla kalamaz. Silahlar kullanılıyor, masum bebekler öldürülüyor. Dünya sessiz. İnsanlar açlıktan ölüyor herkes sessiz. Savaş suçlarını ortaya çıkartan fotoğraflardan sonra daha fazla sessiz kalınamaz. Suriye için acil çözüm üretilmesi temennimizdir. Yardımlarımızla Suriye halkının yanında olacağız. İnsani yardım tırlarını durduranların da bu fotoğraflardan sonra kendilerinden utanmalarını diliyorum. Eğer zerre kadar vicdanları varsa mahcup olmuşlardır. MİT'e silah kaçakçısı ithamında bulunan CHP Genel Başkanı'nı da milletime havale ediyorum. Oradaki mazlum insanlara yardımı getireceğiz. Bu adımları Kılıçdaroğlu sen belirleyemezsin. Bizde vicdan var sende var mı bilmiyorum. Bizde sorumluluk var sende var mı bilmiyorum. Biz tarihinden ders alarak yetişmişiz. Bizim neslimiz farklı. Türkiye'de kendi istihbarat teşkilatını kötüleyen CHP var. Ne yaparlarsa yapsınlar büyük Türkiye'nin yürüyüşünü engelleyemezler. Halkımız Gezi'de, 17 Aralık'ta neyin ne olduğunu gördü.

'HEDEFLERİ BÜYÜK TÜRKİYE'


90 yıl önce olduğu gibi Ankara'dan başlayarak kutlu yürüyüşümüze kastedenlere gereken cevabı 30 Mart'ta sandıklarda vereceğiz. Umutsuz olmayacaksınız. Hüzne kapılmayacaksınız, vazgeçmeyeceksiniz. Siz milletsiniz. Siz Ankara'sınız. Hadlerini 30 Mart'ta siz bildireceksiniz. 30 Mart'a kadar çok çalışacağız. Kadın kardeşlerim, kapı kapı dolaşarak sandıkları siz ayağa kaldıracaksınız. 30 Mart'ta sandığın zaferini ilan edeceğiz. Ankaralı tüm kardeşlerimize anlatın, 17 Aralık darbe girişimi sadece AK Parti'ye değil Türkiye'nin kaybettiklerine bakın. Bunlar aslında Türkiye'ye zarar vermeye çalışıyor. Bunlar CHP, MHP, BDP'ye de zarar vermek istiyorlar. Bunların asıl hedefi büyük Türkiye. AK Parti teşkilatının 2 ay boyunca olağanüstü çalışmasını arzu ediyorum. Birkaç kişi ihmalkar ederse kaybeden Türkiye olur. Ankara'nın başarısı tüm ülkenin başarısıdır. Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum. Hepinize bu ilgi sebebiyle teşekkür ediyorum.

AK Partinin Ankara İlçe Belediye Başkan Adayları Belli Oldu

AK Parti Ankara ilçe belediye başkan adayları Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı programda açıklandı.

Ankara İlçe Belediye başkan adayları şöyle:

Akyurt: Gültekin Ayantaş
Altındağ: Veysel Tiryaki
Ayaş: Bülent Taşan
Bala: İbrahim Gürbüz
Beypazarı: Tuncer Kaplan
Çamlıdere: Hazım Caner Can
Çankaya: Barış Aydın.
Çubuk: Tuncay Acehan
Elmadağ: Gazi Şahin
Etimesgut: Rıza Gezer
Evren: Abdülkadir Demirci
Gölbaşı: Fatih Duruay
Güdül: Havva Yıldırım
Haymana: Hacı Aysu
Kalecik: Filiz Ulusoy
Kazan: Lokman Ertürk
Keçiören: Mustafa Ak
Kızılcıhamam: Muhittin Güney
Mamak: Mesut Akgül
Nallıhan: Mehmet Mete
Polatlı:Yakup Çelik
Pursaklar:Selçuk Çetin
Sincan:Mustafa Tuna
Ş.Koçhisar: Gerda Polat
Yenimahalle: Adem Ceylan

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile