Akif Beki'den Aslı Aydıntaşbaş'a: Sıra Dayağından Geçirilmişsin

Hürriyet yazarı Akif Beki ile Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş arasında demokratikleşme paketi üzerinden ilginç bir diyalog yaşandı.
Milliyet gazetesi yazarlarından Aslı Aydıntaşbaş, bugünkü köşe yazısında demokratikleşme paketine bakış açısını kaleme aldı. Bazı maddeleri olumlu bulmasından dolayı dostlarının kızdığını yazan Aydıntaşbaş, pakette eksiklikler olduğunu da ekleyerek “Ama doğruya doğru, pakette olumlu bulduğum şeyler de var. ”Nedir Allah aşkına?” diye soran dostlara, özel okullarda Kürtçe eğitim, kamuda başörtüsü serbestisi ve en önemlisi, seçim sistemindeki değişiklik teklifini sayıyorum.” ifadelerini kullandı.

“SIRA DAYAĞINDAN GEÇİRİLMİŞSİN”
İşte Aslı Aydıntaşbaş 'ın “Eyvallah ama kalanı” başlıklı bu yazısı Akif Beki ile beraber sundukları Karşı Gündem programında ilginç bir diyaloga sebep oldu. “Dün ikimizde olumlu başladık. Çok negatif konuşmak istemedik.” sözleriyle programa başlayan Aydıntaşbaş, Akif Beki 'den “Bugünkü yazıdan anlıyorum ki ağzından kazara “pakette olumlu şeyler var” çıktığı için kendi mahallende sıra dayağından geçirilmişsin.” karşılığını aldı.

“EVET AMA YETMEZ”
Aydıntaşbaş ise “Sende bir şeyi buluyorsun, üstüne geliyorsun.” diyerek paket için “Evet ama yetmez” yorumunu yaptı. Pakette eksikliklerin yanı sıra olumlu maddelerin de olduğunu ekleyen Aydıntaşbaş, yazdıklarının arkasında durdu.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile