Memur-Sen Genel Başkanı ve aynı zamanda Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti üyesi Ahmet Gündoğdu, terör sorununun çözümüne büyük önem verdiklerini söyledi.

Sendika üyeleriyle Edirne Öğretmenevi Sosyal Tesislerinde bir araya gelen Gündoğdu, Başbakanın teklifinden sonra akil adam olmadıklarını söyledi.

Gündoğdu, "Akil adam ya da akil konfederasyon, sendika, örgüt, darbeye karşı olmak, millet iradesinin yanında yer almak, illegal yapılanmalarla mesafesini uzak tutmak millet ne diyorsa o demektir." olarak tanımladı.Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen olarak kırmızı çizgilerinin üyeleri için iş güvencesi, ülkesi için şehitlik ve şehitler, akil adam olarak da, illegal yapılanmalar olan JİTEM'e de, KCK'ya da, ETÖ'ye de, PKK'ya da aynı uzaklıkta olmak olduğunu kaydetti.

"Milletin hangi yanında olursanız olun hiç önemli değil. Yeter ki milletin ve değerlerin yanında yer alın." diyen Memur-Sen Genel Başkanı, yaptıkları mitinglerde karşılarına sürekli Ergenekon, KESK, Kamu-Sen, MHP, CHP, BDP, Kenan Evren ve darbecilerin akrabalarının çıktığını vurguladı.Bazı sendikaların referandum sürecinde dahi toplu sözleşmeye "Hayır" diyecek kadar gözlerinin döndüğünü anımsatan Gündoğdu, Başbakan'ın yaptığı davet üzerine Dolmabahçe'de toplantıya katıldıklarını açıkladı.

Gündoğdu, "Başbakan, devlet olarak biz bu sorunu çözmek istiyoruz. Kandan geçinenlerin elinden bu geçim malzemeyi almak istiyoruz. Hükümet olarak kararlıyız. Sizinde teröre karşı olduğunuzu biliyoruz. Üslubu içeriği size ait olmak üzere hükümetin politikasını değil, kardeşlik projesini hayata geçirmek için bu projede var mısınız' diyor. Biz de 'varız' diyoruz." diye konuştu.

Ahmet Gündoğdu, "İhanet bu milletin oyunun yüzde 50'sinin oyunu alan Başbakan'ın başkanlığında acıları sona erdirmek için toplantı yapmak mıdır? Yoksa Ergenekon'un baş sanığı darbeci Şener Eruygur'un postalını yalayarak Ergenekon'a ev sahipliği yapmak mıdır." diye sordu .

Akil İnsanlar Heyeti Hakkari'de

Akil İnsanlar Doğu Anadolu Grubu, çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere geldikleri Van ' dan Hakkari ' ye geçtiler.Gece saatlerinde Van ' a gelen Can Peker başkanlığındaki Sibel Eraslan, Ayhan Ogan, Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker ile Veli Karataş ' tan oluşan heyet, kahvaltı sonrasında karayolu ile Van'dan Hakkari'ye hareket etti. Hakkari ' de yapacakları ziyaret hakkında kısa bir açıklama yapan Can Peker, gittikleri tüm yerlerde sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, üniversitelerle halkla ve esnafla görüştüklerini söyledi. Ziyaretleri sırasında şehit ve gazi aileleri ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Peker, hepsinin bu mücadelenin, bu savaşın bitmesini istediğini ve Türkiye ' nin feraha kavuşmasını istediğini söyledi.

Sibel Eraslan ise, Elazığ ve Malatya ' da başlanılan ziyaretin Hakkari ve Van ' la devam ettiğini belirtti. Barışın tüm insanlar için önemli olduğuna dikkat çeken Eraslan, “Akan kan dursun, savaş bitsin, gözyaşları dinsin diyoruz. Bu önemli istekler sadece heyetin istekleri değil, hepimizin, tüm Türkiye ' nin isteğidir. İnşallah bu selamlaşmalar, görüşmeler, heyetin dinlediği kişiler, Türkiye ' nin geleceğine çok olumlu katkılar sunacak. Bu umutla, bu inançla yoldayız” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından heyet karayoluyla Hakkari ' ye geçti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile