Akil İnsanlar Heyetinin Konya Çalışmaları

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu, çalışmaları kapsamında Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi ' ni ziyaret etti.

Ziyarette Akil İnsanlar Heyeti ' ni Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Işık karşıladı. Ziyarette konuşan Başkan Mustafa Işık, “Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin tamamı böyle bir görüşmenin yapılmasını istemiyor. Ama biz de başka birileriyle görüşülüp de yanlış yönlere çekilmesin diye özellikle sayın Valimizi de kırmayarak bu şekilde bir görüşmeyi uygun gördük. Tabi biz burada bu süreçte ne düşünülüyor, ne yapılıyor, sizin göreviniz ne, bilgi sahibi olalım dedik” dedi.

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren de, Başkan Işık ' a kendileri kabul ettikleri için teşekkür ederek, “Biz sizden farklı bir topluluk değiliz. Yani bu çocuklar bizim canımızın parçası, bunların hukukun çiğnenmesine gönlümüz el vermez. Şimdi biz geldik, burada sizin mesajınız da taşınmış oluyor medyaya. Yani Konya Şehit Aileleri Derneği ' nin kaygıları, hassasiyetleri de kamuoyuna taşınmış oluyor, bunu da önemsiyoruz. Buradaki insanlarımızın hiçbirisi bir siyasi yapının uzantısı değildir. Biz hisleri alalım; hanımefendilerin, kardeşlerin, annelerin, bacıların. Yani ben istedim ki, mesela Konya ' da belki yapabilir miyiz bilmiyorum, çocuğu askerde olan anneler, eşi askerde olanlar, nişanlısı askerde olanlar toplansın bir araya gelelim, onlar da duygularını düşüncelerini iletsinler. Ankara ' da onların da hislerinin, duygularının yansıması olsun. Onun için buradayız. Hoşgörüyle bizi kabul etmeyin, içinizden biri olarak misafir edin” dedi.

Dernek başkanı Mustafa Işık da, ”Biz kesinlikle kendimizi siyaset üstü olarak görüyoruz. Başbakanımızın da dediği gibi, ' Tek bayrak, Tek devlet, Tek millet ' vurgusunu vuran bir kurumuz. Keşke bu heyetlerde birer tane de şehit ailesi veya gazi olabilseydi. Terör örgütünün başı muhatap alınıyorsa, onların siyasi hedefleri veya siyasi düşünceleri uygulanmaya çalışılıyorsa burada şehit aileleri ve gazilerin destek vermesi mümkün değil” şeklinde konuştu.

Akil İnsanlar Heyeti Başkanı Ahmet Taşgetiren de, “Biz de yazı yazıyoruz. Sonuçta bizim yazılarımız da millet irfanına giriyor, orada değerlendiriliyor. Yani böyle bir şey düşünüldüğünü tahmin etmiyorum. Türkiye ' ye zarar verecek bir şeyin içinde, öyle olduğunu görsek zaten biz de yazarız bunu. Bizim de sorumluluğumuz bu. Benim anladığım, bu kan dursun, şehit cenazeleri gelmesin. Yani gelmesin kesinlikle. Siz de zaten bunu böyle söylüyorsunuz. Biz şimdi bir rapor yazacağız. Sizin bu düşüncelerinizi de raporumuza ekleyeceğiz” dedi.

Taşgetiren, “Ne karşılığında” ifadesinin sık kullanıldığını da belirterek, “Ben diyorum ki silahı bırakmanın bir karşılığı yok. Çünkü silaha sarılmanın bir meşru gerekçesi yok. Sadece terör örgütünün silah bırakmasını kastediyoruz. Onun miadı doldu, aslında miadı yoktu. Yani hiç kimse silaha sarılarak bir sorun çözme hakkına sahip değil. Bunu başından beri ifade ediyoruz. Şimdi bana göre devlet belli bir güce ulaştı. Diyor ki, arkadaş yok artık, silahla oyun yok. Bence bunun bir karşılığı yok. Bizler de vatansever insanlarız. Yani bunu yazıp duruyoruz. Bakın ben 30 yıldan beri yazıyorum bunu. Burada birçok arkadaşımız bunları yazarak geliyor. Onun için sizin karşı çıktığınız şeylere, kesinlikle biz de karşı çıkarız. Ama sırf bir kuşkuyla da hadiseye yaklaşmamak lazım. Kuşkuyu ifade de etmek lazım bence. Bunun için buradayız” diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile