- Salondan görüntü
-- Vali Erdoğan Bektaş'ın konuşması
-- Çocukların turnuvada mücadelesi
( ZONGULDAK )- Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş:- "Her şeyin bir sınırı var. Ama aklımızın ve zekamızın sınırı yok" ZONGULDAK
- Zonguldak'ta Akıl ve Zeka Oyunlarının İl finali gerçekleştirildi.
Türkiye Turnuvasına, il yarışmalarına katılarak yarışmayı birinci olarak tamamlayan yarışmacılar katılabilecek. 7-9 Nisan 2020 tarihleri arasında Antalya'da yapılacak olan akıl ve zeka oyunları Türkiye finali öncesinde Zonguldak İl finali MÇL Köksal Toptan Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.
Açılış törende konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Akgül, turnuvaya katılan öğrencilere başarılar diledi. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş da "Bu proje Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kendi içerisinde olgunlaştırıp, pişirip önümüze koyduğu 'yapalım' dediği projeydi. Biz de yapalım dedik. Daha önce diğer projelerimiz de vardı. Aynı mantıkla projeyi devraldık. Uygulamaya koyduk. Fakat burada başka bir şey oldu. Herkes dört elle projeye sarıldı. Mutluyuz ki bu sene turnuvanın ilki oldu. Çocuklarımız, öğretmenleri, velileri herkes burada. Her şeyin sınırı var. Ama bir şeyin sınırı yok. Aklımızın ve zekamızın sınırı yok. Orada önümüz sonuna kadar açık. Akıl, zeka oyunlarıyla amaçladığımız çocuklarımıza bu yaştan başlayarak ama bütün çocuklarımıza, ilkokullarımızda, bir kısım anaokulumuzda bu proje yürütülüyor. Akıl, zeka oyunu faaliyetleri yürütülmeyen Zonguldak sınırı dahilinde hiçbir ilkokulumuz yok. Nerede bir zeka pırıltısı varsa onlara ulaşmak, onları keşfetmek, onları devreye almak istiyoruz" dedi.
İl Finallerine İl Merkezi ve 7 İlçeden toplam 128 öğrenci katılım sağladı. Çocukların düşünen, üreten ve karşılaştıkları problem karşısında çözümler bulabilen bireyler olarak yetişmesi, bireysel ve grup oyunları ile öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesi, sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, ayrıca öğrencilere kendilerini ifade edebilme fırsatının sunulması, öğrenciler arasındaki iletişim ve dostluk duygularının geliştirilmesi, akıl ve zekâ oyunları ile vakitlerini daha verimli geçirmelerinin sağlanması amaçlanıyor. Türkiye Turnuvasına, il yarışmalarına katılarak yarışmayı birinci olarak tamamlayan yarışmacılar katılacak. Yarışmacılar, Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvasında, dereceye girdikleri kategoride kendi ilini temsil edecekler. Bir öğrenci sadece ilinde birinci olduğu kategoride turnuvaya katılabilecek.
Akıl ve Zeka Oyunları İl Finali Zonguldak'ta gerçekleşti
İLGİLİ VİDEOLAR
Bursa’da zafer coşkusu uçurtmalarla yaşandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bursa’da zafer coşkusu uçurtmalarla yaşandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İskilip'teki yemek yarışması yoğun ilgi gördü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Malazgirt Zafer Kupası Yol Yarışları
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Çocuklar Dondurma Şenliği'nde doyasıya eğlendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kazılan yol kör noktasına rastlayan kamyon devrildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
25 yıllık fedakar eğitimci, tatil gününde öğrencileri için kolları sıvadı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Maltepe’de elektrikli otomobillerden ‘sessiz’ 30 Ağustos konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
TADDEF 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Karabağ Zaferi anısına ücretsiz kitap dağıttı
30 Ağustos 2021 Pazartesi