Aksaray'da bir kamyonun kasasında taşınan ahşap kapıların iç bölmelerinde, 72 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Aksaray-Adana karayolunda rutin yol kontrolü yapan polis, Ö.T. idaresindeki ahşap kapı yüklü 27 BM 056 plakalı kamyonu durdurdu.

Kamyonun kasasında yapılan kontrolde, kapılarda anahtar deliklerinin bulunmadığı ve kapıların normalden daha geniş olduğu fark edildi.

Kapılardan birini kıran ekipler, iç kısımlara yerleştirilmiş sigaralarla karşılaştı. Daha sonra, 110 adet kapının her birinin içindeki boşluklara gizlenmiş 72 bin paket sigara ele geçirildi.

Kamyon sürücüsü Ö.T. ile araçta bulunan M.S. gözaltına alındı.

Polis ekipleri, kaçak sigaraları; kapıları kazma ve kürekler yardımıyla kırarak yaklaşık 4 saatlik çalışma sonunda çıkarabildi.

Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner / Emrah Yaşar

Yayıncı: Murat Aslan

Aksaray'da Polis Kaçak Sigara Operasyonu Düzenledi

Aksaray ' da polisin şüphe üzerine durdurduğu kapı yüklü kamyonda, kazma kürekle kırılan kapıların içine zulalanmış toplam 72 bin paket gümrük kaçağı sigara geçirdi.

Olay, gece yarısı yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Adana Karayolu üzerinde rutin yol kontrolü yapan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, şüphe üzerine Ö.T. (36) idaresindeki 27 BM 056 plakalı kamyonu durdurdu. Sürücünün tedirgin hal ve hareketlerinden şüphelenen KOM ekipleri, kasasında 110 adet kapı yüklü olan kamyonu aramak için kontrol noktasına çekti. Burada detaylı bir arama yapan KOM ekipleri, kapıların şeklinin bozuk olduğunu ve anahtar deliğinin olmadığını fark etti. Bunun üzerine kapıları incelemeye alan KOM ekipleri hiç beklemedikleri bir şeyle karşılaştı. Tutkalla yapıştırılmış kapının birini ayıran polis, kapıların içinde kaçak sigara olduğunu tespit etti. Kapıların içine yapılan zula bölmeler karşısında adeta şok olan polisler şaşkınlığını gizleyemedi. Kamyondan toplam 110 adet kapıyı tek tek indiren polisler, ellerine kazma kürek alarak 110 kapıyı tek tek kırdı. Yaklaşık 5 saat boyunca ellerinde kazma kürekle kapı kıran onlarca polisin çalışması, adeta bir yıkım manzarası oluşturdu. Kırım işleminin sonunda 110 kapının içinden çeşitli markalarda toplam 72 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Polisin bile şaşkınlıkla islediği zula olayında kamyon sürücüsü Ö.T. ve yanında bulunan M.S. (20) gözaltına alındı.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile