Usta tiyatrocu Nejat Uygur vefat etti, sanat dünyası yasa boğuldu. Ondan geriye gülümseten hatıralar kaldı...

2007 yılında Nejat Uygur'u yattığı hastanede ziyaret eden Başbakan Erdoğan, usta tiyatrocuya geçmiş olsun dileklerini iletmişti. Erdoğan'ın ünlü komedyeni ziyareti de, yine komik bir havada geçmişti.

Nejat Uygur bir süre sohbet ettiği Başbakan Erdoğan ve yanındakilere dönerek "Çişim geldi gidin artık" demesi ise odadakilerin gülüşmelerine yol açmıştı.

"ÇOK GÜLDÜRDÜ BİZİ"

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan ise; "Eskisi gibi formda, çok güldürdü bizi" diyerek Nejat Uygur'un sevenlerine da sanatçının sağlık durumu ile ilgili bilgi vermişti. Nejat Uygur'u hasta olduğu o dönemde Başbakan Erdoğan gibi birçok siyasetçi ziyaret etmişti. Daha önce de Deniz Baykal ve Muhsin Yazıcıoğlu geçmiş olsun ziyaretinde bulunmuştu.

"BİR BAKMIŞSINIZ CENAZEMDE..."

Tiyatro sanatçısı Nejat Uygur, tiyatro sanatçısı İsmail Hakkı Şen'in cenaze töreninde verdiği bir röportajında, "Bir bakmışsınız benim cenazemde başka sanatçılarla röportaj yapmışsınız. Gün gelecek bütün tiyatro sanatçıları İsmail Hakkı Şen gibi, benim gibi ölecek. Tiyatro perdesi üstümüze üstümüze yıkılacak. Hatta seyirci üzülmesin. Ben ve benim arkadaşlarım, onların kederini alıp götürecek. Onlara sadece gülmek kalacak" demişti.


Hastane yetkililerinden henüz bir açıklama yapılmazken Uygur'un cenazesinin Çarşamba günü Selimiye Camii'nde kılınacak öğlen namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilmesi bekleniyor.

BAŞBAKAN'DAN NEJAT UYGUR MESAJI


Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, tiyatro ve sinema sanatçısı Nejat Uygur'un vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tiyatro ve sinema sanatlarının önde gelen isimlerinden biri olan mizah ustası Uygur'un vefatını büyük bir teessürle öğrendiğini ifade eden Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
"Hayatı boyunca insanları güldürmek, mutlu etmek için çaba harcayan ve milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Nejat Uygur'un vefatı, hepimizi yasa boğmuştur. Unutulmaz eserlere imza atan ve sayısız ödüle layık
görülen Nejat Uygur, inanıyorum ki geride bıraktığı eserlerle genç kuşak sanatçılara ilham kaynağı olmaya devam edecek, daima saygın bir sanatçı olarak hatırlanacaktır.

Usta sanatçımız Nejat Uygur'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sanat camiamıza sabır ve metanet diliyorum."

Alişan ile Seren Serengil Uygur kardeşleri yalnız bırakmadı

Akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Nejat Uygur ' un sevenleri acı haberi alır almaz hasteneye akın etti. Hüzünleri yüzlerinden belli olan Nejat Uygur'un sevenleri konuşmakta güçlük çekti ünlü şarkıcı Alişan '' Türk tiyatrasunun çok büyük kaybı oldu bugün Allah geride kalanlara uzun ömürler versin mekanı cennet olsun'' sözlerinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile