Altın Fiyatlarında Son Durum (21 Mart 2014)

Altının onsu son dört aydaki en büyük haftalık değer kaybı yolunda.
ABD Merkez Bankası Fed'in Açık Piyasa Komitesi'nde faiz artımının 2015 yılında gündeme gelebileceğini tartışmasıyla doların değerlenmesi altında düşüşü beraberinde getirdi.

Altının ons fiyatı hafta başında Rusya ve Ukrayna tansiyonunun yarattığı belirsizlikle altı ayın zirvesini çıkmış ve 1391 doları görmüştü.

EN BÜYÜK HAFTALIK KAYBI GÖREBİLİR

Ancak Fed açıklamalarının ardından 1320 dolar seviyelerine geriledi ve son dört aydaki en büyük haftalık değer kaybını yaşama yolunda ilerliyor.

Altının son yıllardaki değerlenmesindeki en büyük etken, merkez bankalarının faiz oranlarını sıfıra yakın seviyelerde tutmasıydı.

Şimdi bu durumun değişmesi altında düşüş yaratıyor. Düşük faizle kazanç elde edemeyen yatırımcılar altına yönelmeyi tercih etmişti.

1325-1335 BANDINDA HAREKET EDER
Singapur merkezli finansal danışmanlık şirketi Philip Futures'ın yatırım analisti Joyce Liu, “Altın piyasası odağını çoktan dolara ve ABD'nin para politikalarına çevirmiş durumda. Fed piyasalardaki baskının ana nedeni” dedi.

Liu, “Altın için 1320 dolar direnç seviyesi olsa da bence piyasa yön arayışında. Altın son dönemde sıçrama yapmış olsa da değerli metalin 1335 dolar seviyesini aşmasını sağlayacak bir dayanak göremiyorum. Altının onsunun 1325 dolar ile 1335 dolar bandında hareket etmesini bekliyorum” diye devam etti.

Kaynak: cnbce.com
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile