kadınlardan görüntü
-Hamide Çakır röportaj
-Kaniye Maden Yavuz röportaj
-Namigar Başbuoğlu röportaj
-genel görüntü ve detay
( TEKİRDAĞ -ÖZEL)- Tekirdağlı kadınlar altın günü yerine kitap okuma günü yaptı TEKİRDAĞ
- Tekirdağ’da bir grup kadın evde altın, kısır günleri yapmak yerine bir araya gelip ‘Kitap Günleri’ düzenliyor. Türkiye’de kültür haline gelen ‘Atın günleri’ Tekirdağ’da bir grup kadın tarafından, altından daha değerli bir şeyin olduğunu belirtmek amacıyla ‘Kitap Günlerine’ dönüştürüldü. Tekirdağlı kadınların toplantıları her ne kadar kısır veya altın günlerine benzer olsa da, masalarında yemekten ziyade, kitaplar, şiirler ve hikayeler yer alıyor. Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi’nde bir araya gelen kadınların kütüphaneye ve kitaplara dair ilgisinden memnun olduğunu ifade eden Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hamide Çakır, “Göreve geldiğimden bu yana kütüphaneye gelen okuyucularımızdan benim hep böyle bir talebim vardı. Gelen ziyaretçilerimize, ‘Komşularınız ile evlerinizde, altın günleri, kurabiye günleri yapıyorsunuz. Buyurun gelin kütüphanede bu günleri yapalım. Kütüphanede kitap okuma günleri yapalım’ diyordum. Bu sözlerimi Tekirdağlı yazarlarımızdan Namigar Başbuğoğlu duymuş ve ‘Bizim böyle bir etkinliğimiz ve kitap okuma günümüz var, kütüphanede buluşabilir miyiz?’ diye sordu bana. Ben de ‘Tabi ki, kütüphaneler sadece ders çalışılan yerler değil. Kütüphaneler kitap okuma yerleridir. Başımızın üstünde yeriniz var’ dedim. Bu sebeple bugün burada bu toplantı gerçekleşti. Bu toplantıların devamının gelmesini umut ediyorum ve kitap okuma alışkanlığının evlerde çocuklara torunlara örnek olmasını istiyorum” dedi.
“Yeni kitaplar edinmek ve paylaşmak için buradayız” Projenin hayata geçirilmesinde öncülük eden Kaniye Maden Yavuz, uzun yıllar kitap arkadaşlığı ve kitap guruplarının içerisinde yer aldığını belirterek, Tekirdağ’daki kadınlarla beraber kurulan kitap okuma gurubunun amacının da, herkesin yeni kitaplar edinmesi, o kitapların paylaşılması böylece daha fazla kitap okuma imkanının oluşması ve okunan kitaplar hakkında değerlendirme yapabilme, tartışabilme ortamının oluşması olarak anlattı. Yavuz toplantıların isminin mecburi olarak ‘Gün’ olarak anıldığını ve toplantılarda cüzi bir miktar para toplandığını belirterek bu amaçla hem yeni kitaplar alındığını ve toplantıların devamlılığının sağlandığını belirtti.
“İş annelerden başlamalı” Haftalık buluşmanın gün sahipliğini yapan Namigar Başbuoğlu, “Bugün burada ‘Kitap Günü’ adıyla aslında kadınların ‘Altın Günü’, ‘Para Günü’ gibi isimlerle yaptıkları toplantılara benzer bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Biz de ‘Kitap Günü’ olarak bu toplantıları yapmayı düşündük. Altın günlerinde olduğu gibi kura çekimi yapılıyor ve kimin ismi çıkarsa cüzi bir miktar para toplanarak, toplanan para ile kitap satın alınıyor. Bu sayede kütüphanemizi ve kendi kültürümüzü zenginleştirmiş oluyoruz. Biz anneler olarak buradayız. Her birimiz anneyiz, anne anneyiz, yetişkin anneleriz. Anneler toplumun temelidir. Bir canlıyı dünyaya getiren varlıktır. O canlının bütün bir hayatı boyunca kültürünü de geliştiren varlıktır. Öyleyse iş annelerden yani bizden başlamalı diye düşünerek bu toplantıları düzenledik” diye konuştu.
Altın günü değil, kitap günü oldu
İLGİLİ VİDEOLAR
Tarihi Murat Köprüsü Karakolu hizmete açıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sıcaktan bunalanlar Sudüşen şelalesinde serinliyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Evlerini taştan yapıp ömürlerine ömür katıyorlar
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kartal’da düzenlenen modifiyeli araç festivali renkli görüntülere sahne oldu
29 Ağustos 2021 Pazar
20 yıldır ahşabı sanat eserine dönüştürüyor
29 Ağustos 2021 Pazar
Hayvanat bahçesinin yeni maskotu yavru aslanlar
29 Ağustos 2021 Pazar
Drone gören ayıların gülümseten görüntüleri
29 Ağustos 2021 Pazar
- Mobilya mağazasının açılışında mankenler boy gösterdi, açılışı ise Ivana Sert yaptı
29 Ağustos 2021 Pazar