Başbakanlık binasına üzerinde bomba düzeneğiyle girmeye çalıştığı iddia edilen şüpheli bir kişi korumalar tarafından etkisiz hale getirildi.

Başbakanlık yakınındaki Vekaletler Caddesinde, şüpheli hareketlerde bulunan bir kişi, güvenlik görevlilerince gözaltına alınarak etkisiz hale getirildi.

Alınan bilgiye göre Başbakanlık yakınında hareketlerinden şüphelenilen bir kişi, Başbakanlık koruma görevlilerince durduruldu.

Gömleğini açmaya çalışan zanlının 'Üzerimde düzeneği bomba var' demesi üzerine güvenlik güçleri şüphelinin üzerine kapanarak, kollarını kullanmasını önledi.


Korumaların şüpheliyi uyarmak için 2 el havaya ateş ettiği öğrenildi.

Yere yüzüstü yatıralarak etkisiz hale getirilen şüpheli, daha sonra olay yerinden uzaklaştırıldı.

Şüphelinin olaydan 5 dakika önce polisi arayarak kendini ihbar ettiği belirtildi.

Olay yerinde ve Başbakanlık civarında geniş güvenlik önlemleri alınırken, civardaki yollar, araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Şahsın üzerinden çıkan bomba görüntüsü verilen düzenek, uzman ekip tarafından incelendi.


Zanlının 1961 yılı doğumlu Tuğrul Bayır olduğu bildirildi.

Çankaya Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek soruya alınan kişinin kredi kartı borcu nedeniyle eylem yaptığı belirtildi.

Olayın ardından Başbakanlık'a güvenlik güçleri gönderildi. Ekipler olay yerinde inceleme başlattı.



Ankara Çankaya, Başbakanlık'ta Canlı Bomba İddiası

Ankara Çankaya, Başbakanlık'ta Canlı Bomba İddiası... Başbakanlık binasına üzerinde bombayla girmeye çalıştığı iddia edilen şüpheli bir kişi korumalar tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Başbakanlık yakınındaki Vekaletler Caddesinde, üzerinde bomba düzeneği bulunan bir kişi, güvenlik görevlilerince vurularak etkisiz hale getirildi. Yaralı hastaneye kaldırıldı.

Korumaların ateş etmeden önce şüpheliyi yere yatması için uyardığı ve 3 el havaya ateş ettiği öğrenildi.

BAŞBAKANLIK MÜŞAVİRİ: VURULMA YOK

Anadolu Ajansı'nın şüpheli şahsın vurulduğunu geçerken, Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel ise twitter'dan vurulmanın olmadığı bilgisini paylaştı.

BAŞBAKAN ORADA MIYDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Asya Siyasi Partiler heyetini, saat 11:00 ' de parti genel merkezinde kabul etti. Erdoğan saat 13:00 ' te ise Çalışma ziyaretinde bulunan Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile Resmi Konut'ta bir araya gelecek

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Bakan Güler: Hiçbir Bomba Yok

21 Kasım 2013 Perşembe

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile