Ankara'nın 5 Kapısı Açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkent’in 5 girişi olan Eskişehir, Esenboğa, Samsun, Konya ve İstanbul yolunda yapımını tamamladığı devasa simge kapılar muhteşem bir törenle açıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Ankara'nın 5 ana girişi üzerinde tamamladığı kapılar ünlü sanatçı Murat Göğebakan'ın verdiği konserle açıldı

ANKARA'NIN YENİ SEMBOLLERİ
Açılış töreninde bir konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Kapılarımız ayrı ayrı özellikleri ve mimarisiyle Ankara'nın bundan böyle sembolleri arasına girecek. Kapılarımızın hepsi Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esintiler taşıyor. Yani tarihimizi yansıtıyor. Desenlerdeki ve süslemelerdeki işlemeler Anadolu'da yaşamış medeniyetlerin, Selçuklu'nun, Osmanlı'nın günümüze ulaşmış kültür miraslarıdır.” ifadelerini kullandı.

BAŞKENT HAVAİ FİŞEKLERLE AYDINLANDI
Sözlerinin devamında kapıların özelliklerinden bahseden Başkan Gökçek, kapıların tamamlanmasında emeği geçenlere de teşekkür etti. Başkan Gökçek'in konuşması ardından Ankara'nın 5 kapısı havai fişek gösterileri eşliğinde açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tören düzenlenen etkinliklerle devam etti.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile