Ankara Shopping Fest Tanıtımı

8 Haziran - 1Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Ankara Shopping Fest 2012'nin tanıtımını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yaptı. Gökçek, tanıtımı Başkent'te faaliyet gösteren bine yakın cadde ve çarşı esnafına yaparken, festival boyunca hediyeler ve ödüller dağıtacaklarını ve Ankara'yı hem Türkiye'ye hem Dünya'ya tanıtacaklarını belirtti.

Ankara Shopping Fest'in (Alışveriş Festivali) Başkent esnafına tanıtım toplantısı, Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı İmanoğlu, Ankara Shopping Fest Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Akbacakoğlu, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın katıldı. Gökçek tanıtımı Başkent'te faaliyet gösteren bine yakın cadde ve çarşı esnafına yaparken, toplantı festival ile ilgili yapılan hazırlıkların ve festival süresinde yapılacak etkinliklerin tanıtıldığı bir sinevizyon gösterisiyle başladı. Başkan Gökçek, Çin'de üretilen ve misket oynayan Misket'ten 300 bin tane sipariş verileceğini, festival kapsamında belli bir miktarda alışveriş yapanlara da ücretsiz dağıtılacağını söyledi.

- BAŞKAN GÖKÇEK: ' ANKARAMIZ İÇİN BİR İLKE İMZA ATACAĞIZ '

Konuşmasına ' Ankaramız için gerçekten bir ilke imza atacağız ' sözleriyle başlayan Başkan Gökçek, ' Ben bu shopping Festi inanın çok önemsiyorum. Çünkü Ankaramız gün geçtikçe büyüyor. Büyüdükçe iş imkanları bulmamız gerekiyor. Bir taraftan ticarete de destek vermek bizim için görev. 2 sene içerisinde toplam 233 bin kişi Ankara'ya göç etmiş. Bu Türkiye'deki pek çok vilayeti aşan bir nüfus ' dedi.

Ankara'ya gelenleri desteklemenin görevleri olduğunu anlatan ve konuşması sık sık Başkent esnafının alkışlarıyla kesilen Başkan Gökçek, Ankaralı sanayicilere verdikleri destekten de kısaca bahsetti. Yaklaşık 4 sene önce Büyükşehir Belediyesi olarak önlerine koydukları hedefleri de katılımcılarla paylaşan Başkan Melih Gökçek, Ankara'daki metrekare açısından kişi başına düşen alış veriş merkezinin İstanbul'u geçerek birinci sırada yer aldığını söyledi. İnşaat konusunda da İstanbul'un neredeyse ikiye katlandığını belirtti.

- ' HEM TÜRKİYE'YE HEM DÜNYAYA'YA TANITACAĞIZ '

Shopping Fest'lerin tüm dünyada en önemli organizasyonlar olarak görüldüğünü, Dubai'nin de bununla tanındığını kaydeden Başkan Gökçek, şunları söyledi:
' Ankara'da bu işi bir numara olarak ele almamız lazım. Ben bundan sonra da olağanca gücümle destek vermeye devam edeceğim. Bütün Türkiye'yi ve Avrupa ülkeleriyle, özellikle Arap ülkelerini, Ankara'da toplamak istiyoruz. Hem eğlensinler hem de alışveriş yapıp, paralarını buraya bırakıp gitsinler. İstanbul bu tarihleri bizden sonra almasına rağmen, bizim değiştirmemizi istedi. Bizde 'hayır' dedik. Aynı tarihte yapalım ve rekabeti ortaya koyup Türkiye bizi İstanbul ile mukayese etsin istedik. ATO 10 milyon lira para koydu. ATO kadar biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 10 milyon lira verdik. Arkasından sağ olsunlar Sayın Valizimin desteğiyle Kalkınma Ajansı'ndan da bütün reklam giderlerimiz için destek aldık ve bu da 15 milyon tutuyor. Sanayi Odası, TOBB ve bazı AVM'lerin belli bir takım destekleri oluyor ve bütçe yükseliyor. Bu sayede inşallah Alışveriş Festivali'ni hem Türkiye'de hem de dünyada tanıtacağız '

Özellikle Arap katılımcılar için Arap sanatçılar, Ruslar için Eurovision birincisini getireceklerini, ayrıca Kazakistan'dan, Ukrayna'dan, Çin'den bol miktarda gösteri grupları için uğraştıklarını anlatan Başkan Gökçek, 200'e yakın gösteri grubundan bahsettiklerini ancak daha önce Kültür Bakanı'na gösterdiklerini ve İstanbul'da anlattığı için de 2 grubun İstanbul tarafından kiralandığını söyledi. Bu yüzden görüntüleri göstermediklerini anlatan Başkan Gökçek, ' Siz bize güvenin ve gerisini bırakın ' diye konuştu.
Alışveriş Festivali'nin sadece AVM'lerde değil, Başkent Ankara'nın tüm caddelerinde, sitelerde de olacağını kaydederek, festival için üstü açık otobüsler de imal edildiğini ve şu anda 10 tanesinin yapıldığını, bu sayıyı artırmayı düşündüklerini söyleyen Başkan Gökçek, bu otobüslerle Ankara'nın dört bir tarafında belli bir miktar alışveriş yapan vatandaşlara verilecek biletlerle gezilebileceğini ifade etti.

Başkan Gökçek, ' 23 Nisan Kortejini de geliştiriyoruz. İsteyen esnafımız bizdeki römorlardan ücretsiz alıp, giydirip, kortejimize katılabilirler. Bir ay önceden bu korteji caddelerde dolaştırmaya başlayacağız. Bu sayede de Ankara'da alışveriş heyecanı sarmaya başlar ' teklifinde bulundu.

Festival sırasında esnaftan büyük indirimler yapmalarını da isteyen Başkan Gökçek, kedilerinin de bazı büyük firmalarla görüştüklerini ifade etti.

- 300 BİN ANKARA HAVASI OYNAYAN MİSKET KEDİ OYUNCAKLARI

Başkentlilere ve Başkent esnafına büyük bir müjde daha veren Başkan Gökçek, ' Bütçemizin belli bir kısmını da hediyeye yatıracağız. Misket oynayan bir maskeli kedi yaptırdık. 200 bin adet. Her 500 TL'lik alışveriş yapana bu hediyeyi, yaklaşık 48 ayrı noktada kuracağımız stantlarımızda hediye edeceğiz ' dedi. Ankara havası oynayan kediyi de katılımcılara gösteren Başkan Gökçek, ATO Başkanı Bezci'nin talebi üzerine sayıyı 300 bine çıkaracaklarını ifade etti.

Damla Bayrak konusunda da tüm esnafa kolaylıklar sağlayacaklarını ve 20 Mayıs'tan itibaren bu bayrakları istedikleri yere koyabileceklerini ifade eden Başkan Gökçek, ' Altında logosu olması şartıyla her yere koyabilirsiniz ' diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin de 2 bin tane damla bayrağı değişik yerlere koyacağını anlatan Başkan Melih Gökçek, ' Ankara'nın her yerinde gösteriler düzenleyeceğiz. AVM'ler ve Ankara'nın 20 caddesinde alışveriş caddesi tespit ettik. Oralarda da günün belli saatlerinde gösteri grupları gösteri yapacaklar. 22 gün boyunca gazetelerin Ankara ilavelerinde liste halinde sunacağız bu gösterileri. Gösterileri her tarafa belli saatlere yayarak, cazibeyi de yayacağız. İlçeler de kendi festivallerini bu festival içerisine denk getirebilir ' dedi.
' Biz istiyoruz ki Ankara'nın her noktası o dönemde kıpır kıpır olsun ' diyerek açıklamasını sürdüren Başkan Gökçek, ' Son 9 gün içerisinde her sene düzenlediğimiz Ankara Festivali'ni de Hipodrom'da yapacağız ' diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile