Geçtiğimiz ay paniğe neden olan gizemli yangınların endişesi halen bitmemişken, Aktaş ailesinin evinde bir yangın daha çıktı.

Geçtiğimiz ay Ankara'nın Gölbaşı İlçesi 'ndeki Bahçelievler Mahallesi 'nde bir binanın üst katında oturan Aktaş ailesinin evindeki eşyaların 1 günde aralıklarla 10 defa yanması, paniğe neden olmuştu. Yangının,2 çocuklu Aktaş ailesinin 11 yaşındaki İleyda Nur Aktaş 'ın bulunduğu yerde bilinmeyen nedenle çıktığı öne sürülürken olay geniş yankı uyandırmıştı.

Geçtiğimiz ay paniğe neden olan gizemli yangınların endişesi halen bitmemişken, Aktaş ailesinin evinde bir yangın daha çıktı. Çıkan yangında yatak odası tamamen yanarken, yangının ardından anne Bediha Aktaş ise yetkililere isyan etti.

KAYMAKAM BİZLE ALAY ETTİ


Geçtiğimiz ay çıkan yangın sonrası Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin ve Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'na yardım almak için gittiğini ancak yetkilerinin kendilerine yardımcı olmak yerine “Alay” ettiğini öne süren anne Bediha Aktaş şunları söyledi;

Belediye Başkanı ve Kaymakam bize yardımcı olmadı. Kaymakama ilk gizemli yangın sonrası gittim. Bana 'Gidin başınızın çaresine bakın” dedi.Bizimle resmen alay ettiler. Kaymakam benimle alay etti. Adam beni dikkate almadı. Buyursun gelsin şimdi gözleriyle görsün.

BELEDİYE BAŞKANINA İSYAN


Belediye Başkanı Yaklup Odabaşı'na gittim. Gecekondu bile istedim. Çünkü bu evde sürekli yangın çıkıyor. Belediye başkanı da bana 'Ben kimseye bir şey yapamam.. Veremem ' dedi. Şimdi vatandaşa yardım etmiyorsunuz ama oy zamanı kapı kapı geziyorsunuz.

KİMSE KİRALIK EV VERMİYOR


Kiralık ev aradım ama kimse ev vermiyor. Benim hiçbir şeyden korkum yok. Tedavi için Kaymakamdan yardım istedim. Müftüye bile çıktım, yardım istedim. Müftü bana 'Nas ve Felak” suresini okuyun bir şeyi kalmaz ' dedi. Bu dalga değildir de nedir? Sokaktaki köpeğe bile önem veriyorlar ama bize önem vermiyorlar.

HOCA “BAŞINIZA BÜYÜK BİR OLAY GELECEK” DEMİŞTİ


11 yaşındaki İleyda Nur Aktaş 'ın dayısı Kemal Aktaş ise yetkililerin kendisine yardımcı olmadığını ifade ederek ilginç ayrıntılar verdi.Dayı Aktaş bir çok kuruma gittiklerini ancak sonuç alamadıklarını söyleyerek şunladır dedi;

Erzurum 'da tanına bir hocayla görüştük. Erzurumlu Hoca olaydan 3 gün önce 'O evi terk edin yoksa başınıza büyük bir iş gelecek ' dedi ve bu yangın çıktı. Yeğenimizi hastaneye götürüyoruz. Serum bağlamak için Doktorlar iğne yapıyor ama iğne kendi kendiliğine çıkıyor Doktorlar bile hayret etti. Evden çıkmak istiyoruz ama kimse bize evini kiraya vermiyor. Ev sahibi de evden çıkmamız için baskı yapıyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz.

BEYAZ GAZETE

Ankarada gizemli yangınlar devam ediyor

Ankara' da gizemli yangınlar mahalliliyi korkutuyor. Bir binanın birinci katında yaşayan ailenin evinde esrarengiz yangınlar çıkıyor. Ailenin annesi kaymakama ve belediye başkanına gittiğini fakat kaymakamın kendisiyle alay ettiğini söyledi. Belediye başkanı ise yardım edemiyeceklerini söyliyerek geri çevirdi. Ailenin annesi '' İllaha can kaybı olması mı gerekiyor '' diyerek isyanda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile