Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal, annesinin cenaze törenine katılmak üzere, kendisine tahsis edilen bir ambulansla Zonguldak'a gitti.

Vefat eden annesinin cenaze törenine katılmak için Silivri'den ambulansla ayrılan Mehmet Haberal'a, 22 askeri personel refakat etti.

Mahkemenin iki gün cenazeye katılma izninin ardından yol izniyle beraber 72 saat izinli sayılan Haberal, karayolu ile Zonguldak'a giderek, annesinin  cenaze törenine katılacak.

BABA OCAĞINA ULAŞTI
72 saatlik izin talebinin kabul edilmesinin ardından gece 22.00 sıralarında Silivri Cezaevi'nden Zonguldak'a yola çıkan CHP Zonguldak Milletvekili ve Ergenekon Tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın ambulansı sabaha karşı 04.45 sıralarında Zonguldak'a ulaştı. Yolun sisli olması sebebiyle saatte 80 kilometre hızla gelen ambulansa, 25 kişilik sivil ve çok sayıda jandarma konvoyu eşlik etti.

Bahçelievler Mahallesi Yıldız Sokak'ta bulunan babaocağına gelen Haberal, önce bir süre ambulansta bekletilirken, jandarmalardan güvenlik koridoru oluşturuldu. Bu sırada aile ile gerginlik yaşandı. İndiği ambulanstan ilk olarak kardeşi Ali Haberal'ı kucaklayıp öpen Mehmet Haberal, ardından oğlu Erkan Haberal'ı kucakladı. Daha sonra aile üyeleri ile kucaklaşan Mehmet Haberal, yakınlarının yardımı ile merdivenleri korkuluklarına tutunarak çıktı. Geniş güvenlik önlemleri ile eve giren Haberal, doğruca annesinin tabutunun bulunduğu odaya girdi.

TABUTU GÖRÜNCE FENALAŞTI

Annesinin tabutu başına gelen Haberal, bir süre sonra yanında bulunanlardan su istedi. Fenalaşan Mehmet Haberal, tekrar evden çıkartıldı. Ambulansa bindirilen Mehmet Haberal, jandarma eşliğinde bir süre önce satın aldıkları Pembe Köşk'e hareket etti.

HABERAL FENALAŞTI

On beş dakika evde kalabilen Haberal, tekrar ambulansla çalışma ofisine getirildi.

Sabah 04.45 itibariyle geniş güvenlik önlemleri arasında Zonguldak'a gelebilen Ergenekon Tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, annesinin tabutu başında on beş dakika kalabildi. Kısa süre kaldığı babaocağının merdivenlerinden, yakınları tarafından indirilen Haberal, kendisine ilgi gösteren vatandaşlarla da el sıkıştı.

Ambulansa bindirilen Mehmet Haberal, bir süre ambulansta bekletildikten sonra Pembe Köşk'teki çalışma ofisine getirildi.

Haberal'ı görmek üzere çalışma ofisine gelen vatandaşlar ile jandarma arasında tartışma yaşandı.

Haberal'ın çalışma odasında dinlenmeye çekileceği ifade edildi.

Annesinin Tabutunun Yanına Gitti, Fenalaştı... Gerginlik Çıktı!

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal, annesinin cenaze törenine katılmak üzere, kendisine tahsis edilen bir ambulansla Zonguldak'a gitti.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Haberal Annesini Kaybetti

10 Nisan 2012 Salı

Cenaze İzni Alabildi

10 Nisan 2012 Salı

Haberal'ın acı günü

10 Nisan 2012 Salı

Haberal'ın annesi vefat etti

10 Nisan 2012 Salı

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile