Katılımcılar detay
-Vali Münir Karaloğlu konuşma
-Berat ve madalyaların verilmesi
-Bazı şehit ve gazi yakınlarının duygulanması
-detay
( ANTALYA )- 16 şehit yakını ile 2 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beraatı verildi.
ANTALYA
- Antalya’da 16 şehit yakını ile 2 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beraatı verildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyası ve Beraatları, kent merkezindeki bir otelde düzenlenen törenle şehit yakınları ve gazilere takdim edildi. Törende konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, bu topraklar üzerinden bağımsız, hür yaşamayı kan ve canlarıyla vesile olan aziz şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andığını kaydetti.
Bu toprakları vatan kılmak için 1071’ den bugüne şehitlerin kanı, gazilerin kahramanlığı olduğunun altını çizen Vali Karaloğlu, “Yurdumuzun her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış toprak üzerinde yaşıyoruz. Her karışında, her santiminde şehitlerimizin kanı, gazilerimizin kahramanlıkları var. Bu topraklar kolay vatan kılınmadı, kolay da vatan olarak muhafaza edilmiyor, hala mücadelemiz devam ediyor. Kıyamete kadar da bu mücadelemiz, kararlığımız, azmimiz yine devam edecek.”dedi.
"Madalyaları şerefle taşıyacaklar" Tarih yazan, tarih yapan büyük bir milletin mensubu olduklarını dile getiren Karaloğlu, “ Bunu yaparken de kalemimiz, mürekkebimiz şehitlerimizin kanları olmuştur. Bizim yazdığımız tarihi, bizim yazacağımız tarihi kimsenin kolay kolay değiştirmeye gücü yetmez. Yakın zamanda 15 Temmuz’u yaşadık. Bu milletin üzerinde gömleğiyle, ayağında terliğiyle topun, tüfeğin, savaş uçağının karşısına çıkaran Dumlupınar, Çanakkale Savaşı’ndaki ecdadımızın inancıydı,kararlılığıydı. Bu millet 15 Temmuz gecesi hainlere nasıl fırsat vermediyse, gelecekte de üzerine görev düştüğünde aynı kararlılığı gösterecektir. Şehitlerimize çok şey borçluyuz. Yaptıklarının karşılığını ödememiz mümkün değildir. Onların hatırası karşısında, vefa duygusuyla şehit ve gazilerimizin yakınlarını her zaman başımızın üzerinde taşıyarak, onları unutmadığımızı, unutmayacağımızı ifade etmeliyiz. Ailelerimizi her zaman bu madalyaları gururla ve şerefe taşıyacaklardır. “dedi.
"Duygusal anlar" Konuşmanın ardından şehit ve gazilerin özgeçmişleri okundu. Daha sonra Vali Karaloğlu, tarafından şehit ve gazi yakınlarına madalya ve beratları verildi.
Törende yer yer duygusal anlar yaşandı. Törene, Vali Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri, şehit ve gazi yakınlarının aileleri katıldı.
(İA
- Antalya’da Devlet Övünç Madalyası ve Beraatı Tevcihi Töreni
İLGİLİ VİDEOLAR

Tatvan’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi

256 Bodrumlu şehidin isminin yer aldığı anıt törenle açıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi

30 Ağustos Zaferi’ne Büyükçekmece'de coşkulu kutlama
30 Ağustos 2021 Pazartesi

Tekirdağ'da iki otomobilin çarpıştığı feci kazada 8 kişi yaralandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi

Diyarbakır’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi

30 Ağustos Zaferi için asker, polis, engelli ve akademisyenler birlikte daldılar
30 Ağustos 2021 Pazartesi

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi

30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi

Selçuk Bayraktar: 'Artık diyoruz ki insansız savaş uçağımızı da yapabiliriz'
29 Ağustos 2021 Pazar

Manisa’da gazileri ve şehit ailelerini onurlandıran çalışma
29 Ağustos 2021 Pazar