Aracının motor bölümüne giren yaralı güvercini kurtardı - ŞIRNAK

- Duyarlı vatandaşın aracın motor bölümünde kuşu çıkartması - Kuşun veterinere götürülüp tedavi ettirilmesi - Esnaf M.Zeki Pürnek'in konuşmasıAracın motor bölümüne giren yaralı güvercini duyarlı esnaf kurtardıŞIRNAK (AA) - Şırnak 'ın Cizre ilçesinde duyarlı vatandaş, aracın motor bölümüne giren yaralı güvercini bulunduğu yerden çıkarıp veterinerde tedavi ettirdi.Dicle Mahallesi çevik sokakta oturan esnaf, iş yerinde otururken bir kuşun aracının altına girdiğini gördü. Kuşun uzun süre aracın altından çıkmadığını gören duyarlı esnaf, kuşun motor bölümüne girdiğini ve yaralı olduğunu fark etti.Dakikalarca süren uğraşlar sonucu yaralı güvercini çıkaran 21 yaşındaki Mehmet Zeki Pürnek, kuşu veterinere götürüp tedavi ettirdi.Kuşun sağlıklı olmasına sevindiğini dile getiren Pürnek, çocuklar tarafından sapanla vurulduğunu ve sağ kanadının kırık olduğunu söyledi.

İş yerinde otururken bir kuşun aracının altına girdiğini gördüğünü belirten Pürnek, kuşun uzun süre çıkmaması üzerine araç altına yatıp kuşun motor kısmına girdiğini ifade etti.
Pürnek, şöyle konuştu:"Kuşun ürkekliğini fark ettim elimin ulaşamadığı bir yere yuvalanmıştı. Birkaç dakika uğraştıktan sonra kuşu bulunduğu yerden çıkardım ve sonradan baktım ki sağ kanadı kırılmış. Muhtemelen çocukların havalı tabancasından veya sapandan yaralanmış. Tedavi etmek için hemen veterinere götürdüm. Üç gün besleyip daha sonra doğaya bırakacağım. Vatandaşlardan dileğim odur ki çocuklarını hayvanlara karşı bilinçlendirsinler. Yazıktır hayvanı yaralıyorlar daha sonra bu hayvan bir yerde ölüyor. Bu sadece kuş değil kedi köpekte olabilir. Araçları olan vatandaşlarda sıcaktan korunmak için araçlarda gölgelenen hayvanlara dikkat etsinler. Aracı hareket ettirmeden önce sağına soluna baksınlar"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile