Coca-Cola Şirketi, 60 yılı aşkın bir süreden sonra ilk defa Myanmar’a Coca-Cola ürünleri sunuyor.

Burma olarak da bilinen ve dünyaya açılma süreci yaşayan Myanmar’a ilk ürün teslimatı The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent tarafından yapıldı. Yakın zamanda bölgede bir şişeleme tesisi kurulması için de çalışmalar yürüten Coca-Cola, bunun yanı sıra Myanmar’daki girişimci kadınları destekleme amaçlı projelere katkıda bulunuyor.

Yangon, Myanmar’ı ziyaret ederek ilk Coca-Cola ürününün teslimatını yerinde gözlemleyen The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent; “Coca-Cola Şirketi, yıllardır bulunduğu her ülkede toplumsal dokunun bir parçası oldu. İş yaptığımız her noktada çalışanlarımız, ekonomik değer yaratmaya ve sürdürülebilir toplumlar inşa etmeye çalışıyorlar. Myanmar halkıyla birlikte daha iyi bir geleceğin inşasında rol alma fırsatına bir kere daha sahip olmak bizler adına bir ayrıcalık” dedi.

Myanmar’a ürünlerini Pinya Manufacturing Co Ltd. aracılığı ile dağıtan Coca-Cola, global uzmanlığını yerel alkolsüz içecek şirketi Pinya’nın imkanlarıyla birleştirecek bir şişeleyici tesisinin kurulması üzerine de çalışıyor. Ürünlerin bir an önce ülke genelindeki tüketiciyle buluşturulabilmesi için Pinya ile gerçekleştirilen ilk dağıtım anlaşmasını takiben en kısa sürede yerel üretime geçilmesi amaçlanıyor.

Haziran ayında, Coca-Cola Vakfı, Pact isimli sivil toplum kuruluşuna, ülke çapında kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesine ve iş yaratma girişimlerine destek vermek üzere, 3 milyon Dolarlık bir bağış yaptığını duyurmuştu. Muhtar Kent, Yangon’a yaptığı ziyaret sırasında, Pact temsilcileriyle de görüşerek WORTH isimli kadın girişimcilik programının uygulanması için yapılan plan ve hazırlıkları inceledi.

Pact’ın Myanmar’daki çalışmaları, Coca-Cola’nın 5by20 olarak da bilinen ve 2020 yılına kadar 5 milyon kadının ekonomik anlamda güçlendirilmesini hedefleyen global programıyla da örtüşüyor. WORTH, öncelikle kadın girişimcilere finansman sağlayacak. Coca-Cola ise program kapsamında dükkan sahibi ve Coca-Cola dağıtıcısı olmak isteyen kadın girişimcileri tespit edip onlara gerekli desteği sağlamayı hedefliyor.

Coca-Cola’nın global teması olan “Mutluluğa Kapak Aç”, Yangon genelindeki açık hava reklamlarıyla tüketicilerin beğenisine sunuldu. İnsanları bir araya getirmek ve mutluluğu paylaşmak gibi markanın temel değerlerini konu alan reklamlar, Myanmar halkını daha iyi bir gelecek için el ele vermeye çağırıyor .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile