Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Sekreteri Ferudun Cevahiroğlu, Myanmar Adası’nda Müslümanlara yönelik şiddeti kınadı.

Cevahiroğlu, yazılı bir açıklamayla “Myanmar'ın Arakan bölgesinde Müslümanlara karşı başlatılan katliamı şiddetle kınıyoruz. Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanımız Nezaket Emine Atasoy ve yönetim kurulu üyelerimiz de Myanmar’da Müslüman kardeşlerimize karşı yapılan katliamları, camilerimizin yakılmasını şiddet ve nefretle kınamaktadır” dedi.

Tüm Türkiye ve dünyadaki Müslümanları Myanmar’daki katliama karşı duyarlı olmaya çağıran Cevahiroğlu, tepkisini şöyle dile getirdi:“Myanmar'da Müslüman kardeşlerimize karşı hepimiz duyarlı olmalıyız. Myanmar’da Müslümanlara yapılan katliama başta Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) olmak üzere bütün dünya sessiz kalıyor. Biz, Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu olarak Müslümanlara karşı başlatılan katliama sessiz kalmayacağız. Konfederasyonlar Topluluğuna bağlı 13 konfederasyon ve toplam 11 milyon üyesiyle Myanmar’da Müslüman kardeşlerimiz için insani yardım kampanyaları düzenleyeceğiz. Topluluğumuza üye 11 milyon insan kalbi, Myanmar'daki Müslüman kardeşlerimiz için atacak.” Cevahiroğlu, genel başkanlarının İstanbul’da önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştireceği bilgisini yazılı açıklamasına ekledi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile