Aslı Aydıntaşbaş ve Akif Beki Arasında Gergin Anlar

Karşı Gündem'de programında gündemi yorumlayan Aslı Aydıntaşbaş ve Akif Beki arasında bugün de gergin anlar yaşandı.
Karşı Gündem programında Aslı Aydıntaşbaş ve Akif Beki 'nin bugünkü gündeminde, 2 Haziran 'daki Eskişehir Gezi Parkı eyleminde polisin sıktığı biber gazından kaçarken girdiği ara sokakta sivil giysili 5-6 kişi tarafından dövülen ve 38 gün sonra ölen 19 yaşındaki üniversiteli Ali İsmail Korkmaz vardı.

Akşam Gazetesi Yazarı Çiğdem Toker'in konuyla ilgili bugünkü köşe yazısına dikkat çeken Aslı Aydıntaşbaş, 'Bu yazıyı gündeme getirmek istiyorum. Ama çok ikilem yaşadım. Çünkü Çiğdem'in zarar görmesini istemiyorum' deyince Akif Beki'nin alay konusu oldu.

'KOMİK BİR DEĞERLENDİRME OLDU'


Beki, 'Ama yazıyı yazmış zaten. Sadece başka bir şey söylüyorsun onun altında. Yoksa yazı zaten yazılmış, sen bunu televizyonda ifşa etmesen sanki sır olarak mı kalacak Allah aşkına? Komik bir değerlendirme oldu ama öyle olsun' dedi.

Toker'in yazısınının üzerine konuşan Aslı Aydıntaşbaş, dünkü cenazede Ethem Sarısülük'ün, Abdullah Cömert'in ve Ali İsmail Korkmaz'ın anneleri yan yanaydı. Bugün yine hükümete yakın gazetelerde yer almamış. Ancak Star gazetesi birinci sayfadan vermiş, bu da önemli' şeklinde konuştu.

'MEDYA KOMİSERLİĞİ YAPMAYI DOĞRU BULMUYORUM'


Aydıntaşbaş'ın bu sözleri üzerine Beki, 'Burada medya komiserliği yapmayı doğru bulmuyorum' dedi.

Buna karşılık Aydıntaşbaş, 'Merhamet önemli. Ben Star'a teşekkür ediyorum' ifadesini kullandı.

Beki de, 'Merhamet önemli ama ben tavrını doğru bulmuyorum' dedi.

'Niye?' diye soran Aydıntaşbaş'a Beki, 'Genel değlendirmelerinin her birinde göndermeler var. Ölüm acısı üstünden konuşmayı da doğru ve sağlıklı bulmuyorum. Ben bu görüntülere kayıtsız değilim ama bu görüntüleri konuştuktan sonra, bunun peşine senin bağladığın bir çok şeye itirazım var' diye çıkıştı.

Aslı Aydıntaşbaş da buna karşılık, 'Nasıl yani ben acıyı konuştuğumda propaganda malzemesi mi yapıyorum?' diye sordu ve ikili arasındaki tartışma iyice gerildi. BEYAZ GAZETE

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile