Mustafa Kemal Atatürk'ün 14 Nisan'da Diyarbakır ' ın Silvan ilçesine gelişinin 97. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Silvan ilçesi Kale Mahallesi'ndeki Atatürk evinde kutlama töreni düzenlendi.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törene, Kaymakam Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ali İhsan Ersoy, Belediye Başkan Vekili İhsan Baykara, Cumhuriyet Savcısı Yakup Ali Kahveci, Emniyet Müdürü Mustafa Kılıçaslan, Jandarma Bölük Komutanı İsmail Terzi, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, daire amirleri öğretmen ve öğrenciler katıldı. Tören saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Atatürk Evi'nde yapılan kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Atatürk Ortaokulu Türkçe öğretmeni Özge Demir yaptı. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunurken, müzik öğretmeni Duycan Dulkadir yönetiminde Milli Egemenlik Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koro, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk oratoryosu ile Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.
Törene katılanlar daha sonra Atatürk'ün 14 Nisan 1916'da Silvan'da 16. Kolordu Komutanlığı görevi süresinde kaldığı Üstünler Konağı'nı ziyaret etti.
Atatürk'ün Silvan'a Gelişinin 97. Yıldönümü Kutlandı
İLGİLİ VİDEOLAR
Başkent 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ‘Kırmızı Beyaz’a büründü
31 Ağustos 2021 Salı
Muş’ta örtü yangını
31 Ağustos 2021 Salı
Beyoğlu 30 Ağustos Zafer Bayramını Resul Dindar konseriyle kutladı
31 Ağustos 2021 Salı
Küçükçekmece’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Beyoğlu 30 Ağustos Zafer Bayramını Resul Dindar konseriyle kutladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hakkari’de 30 Ağustos Zafer bayramı konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Otomobil ile 25 metrelik uçuruma yuvarlanan çift ölümden döndü
30 Ağustos 2021 Pazartesi