Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdar Adalı'nın açıklamalarından görüntüler
- - TJK Başkanı Serdar Adalı: “Bu düzenleme sektöre can suyu olacak” İSTANBUL
- At yetiştiriciliği üzerine yeni düzenlemeler yaptıklarını aktaran Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdar Adalı, “At sahibi ve yetiştiriciliğine yüzde 15 artış yapma kararı aldık. Böylece atçılar bununla 520 milyon TL ikramiye kazanacak. Türkiye Jokey Kulübü tarihinde ilk olan bu düzenleme sektöre can suyu olacak” dedi.
Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdar Adalı ve yöneticilerden Adil Mert Kaya, Yüksel Göktürk ile Ahmet Özbelge Veliefendi Hipodromu'nda spor basını ile bir araya geldi. Üç ay önce yapılan genel kurulda göreve başladıklarını hatırlatan Serdar Adalı, “Bu göreve talip olurken de atçılık sektöründeki sıkıntıları gidermeyi hedeflemiştik. Kısa sürede önemli adımlar atmaya başladık. İlk olarak atçılarımıza yük olan ahır fiyatlarında yüzde 50 indirim gerçekleştirdik. Beyaz masa uygulamasını hizmete aldık ve bu sayede her türlü talep ve şikayet önerileri yönetim kurulunca dikkate alınmak üzere iletme fırsatı buldular. Atla terapi merkezlerini Elazığ Hipodromu'nda hizmete açtık. Zihinsel ve bedensel engelli çocuklarımızı hipodromlarda ağırlayarak tedavi süreçlerine katkıda bulunmayı ve sağlıklarına kavuşturmayı amaçlıyoruz. Ücretsiz olarak sunduğumuz atla terapi organizasyonlarımızı geliştirerek sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
“Pistlerle ilgili yabancı uzmanlarla çalışıyoruz” Pistlerle ilgili yabancı uzmanlarla çalışma içinde olduklarını belirten Adalı, “Gerek bakımı gerekse yenilenmesi için çalışmalar yapıyoruz. At hastanelerimiz ile ilgili personel ve teknik ekipler için düğmeye bastık. Bu yıl hedefimiz yüzde 15 büyümek. Hedefimiz 2017 yılında 5 milyar TL olan ciromuzu 20 milyar TL'ye çıkarmak. Avrupa’da 5, dünyada 10 olan yerimizi yukarılara taşıyıp hak ettiğimiz yerlere geleceğiz” ifadelerini kullandı. “Jokey Kulübü halka daha yakın olacak” Jokey Kulübü'nün ilerleyen süreçte halka daha yakın bir vizyon izleyeceğini aktaran Serdar Adalı, “Sanatçılarımızın, sporcularımızın, gazetecilerimizin, kanaat önderlerimizin hipodroma gelmelerini, sektöre katılmalarını sağlayacağız. Bir atın yıllık ortalama bakım maliyeti 80 bin TL civarında. 2017 senesinde 6 bin aktif yarış atı hipodromlarda bulundu. Bunların sadece yüzde 24’ü bakım maliyetini karşılayabildi. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım ile görüşme imkanı buldum. Sektörün ve camiamızın içinde bulunduğu durumu ayrıntılı bir şekilde arz ettik. Yaptığımız istişare sonucunda 2 Temmuz 2018 tarihinden itibaren at sahibi ve yetiştiriciliğine yüzde 15 artış yapma kararı aldık. Böylece atçılar bununla 520 milyon TL ikramiye kazanacak. Türkiye Jokey Kulübü tarihinde ilk olan bu düzenleme sektöre can suyu olacak” şeklinde konuştu.
Atçılık sektörüne can suyu
İLGİLİ VİDEOLAR
Görme engelli çocuklar sudan korkarken madalyaya koştu
29 Ağustos 2021 Pazar
CHP lideri Kılıçdaroğlu: “Yangınlarda bir dayanışma kültürü sergilendi”
27 Ağustos 2021 Cuma
Saha Koordinatörü Dr. Akar, Vanlı kanaat önderleriyle bir araya geldi
27 Ağustos 2021 Cuma
Malatya’da 'VERİMDER Anadolu Buluşmaları' toplantısı gerçekleştirildi
26 Ağustos 2021 Perşembe
Küçük Evin’nin akülü sandalye sevinci
26 Ağustos 2021 Perşembe
TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik: “Koyun ve keçi ormanın dostudur, düşmanı değildir”
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Kılıçdaroğlu, muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Urla’da baltalı dehşetin cinayet zanlısı her yerde aranıyor
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Ordu’da engeller bu araçla aşılıyor
24 Ağustos 2021 Salı
Filografi sanatıyla engelleri aştı
23 Ağustos 2021 Pazartesi