Milli futbolcularımız Arda Turan ile Mehmet Topal'ı karşı karşıya getiren Avrupa Ligi ilk maçında Valencia'yı konuk eden Atletico Madrid; sahadan galip ayrıldı, finale göz kırptı.. Valencia ise umutlarını evine taşıdı..

La Liga'da farklı amaçları olan iki İspanyol ekibi; Atletico Madrid ile Valencia, kozlarını UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında paylaştı.

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon evinde peş peşe 8 maç kazanan Atletico Madrid, seriyi 9 maça çıkarmak isterken, son 9 deplasman maçında sadece 1 kez kazanabilen Valencia ise avantajlı bir skorla evine gitmenin hesaplarını yapıyordu.

İki ekip daha önce 2009-10 sezonunda Avrupa Ligi çeyrek finalinde karşı karşıya gelmiş, deplasmanda 2-2 berabere kaldığı rakibiyle evinde golsüz berabere kalan Atletico Madrid, yarı finale yükselmişti. Başkent ekibi, o sezon finalde Fulham'ı geçerek kupaya uzanmaıştı.

Ev sahibi Başkent ekibi sahaya; Courtois, Juanfran, Miranda, Dominguez, Filipe Luis, Mario Suarez, Gabi, Arda Turan, Diego, Adrian, Falcao 11'i ile çıkarken; Valencia ise sahada; Diego Alves, Ricardo Costa, Rami, Victor Ruiz, Mathieu, Feghouli, Mehmet Topal, Tino Costa, Jordi Alba, Soldado, Jonas 11'i ile yer aldı.

Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcumuz Arda Turan, mücadeleye 11'de başlarken, Valencia'da oynayan milli oyuncumuz Mehmet Topal da 11'de yer aldı.

Maç oldukça istekli başlayan ve Valencia kalesini yoklayan Atletico Madrid, 18. dakikada golü buldu. Sağ kanada atılan topu kafayla önüne alan Arda Turan, çizgiye açılan meşin yuvarlağı içeriye çevirmeye başardı. Savunmadan seken topa Mehmet Topal'dan önce hamle yapan Falcao, kafayla ağlara havalandırdı. Kolombiyalı yıldız, Avrupa Ligi'ndeki 9. golüne imza atarken; Avrupa Ligi'nde yaptığı 27. maçta 26. kez ağları havalandırdı.

Yediği gole karşılık vermeyen isteyen Valencia, tempo yapan rakibi karşısında 45+3'te golü bulmayı başardı. İlk yarının sonuna en az 1 dakikalık uzatma eklenirken, Gabi'nin sakatlığı nedeniyle bu süre arttı, bu durum konuk ekibe yaradı. Tino Costa'nın kullandığı köşe atışında, Rami'nin kafayla arka direğe doğru gönderdiği topu ağlara yollayan Jonas, ilk yarının skorunu tayin etti: 1-1. Öte yandan 41. dakikada Costa'ya faul yapan Arda, sarı kartla cezalandırıldı.

İkinci yarıya çok iyi bir başlangıç yapan Atletico Madrid, 49. dakikada yeniden öne geçti. Diego'nun kullandığı serbest atışta, altıpasa doğru giden topu müsait durumda kafayla ağlara yollayan Miranda, skoru 2-1'e getirdi.

Attığı golle morallenen Atletico, 54. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Mehmet Topal'ın hatalı pası sonrasında topla buluşan Adrian, süratle ceza sahasına girip hafif sağ çaprazdan şutunu çekti, Diego Alves'in müdahalesine rağmen top ağlara gitti. Adrian, organizasyondaki gol sayısını 7'ye yükseltti.

Farkı daha da artırmak isteyen Atletico Madrid, 67. dakikada 4. gole yaklaştı. Adrian'ın vuruşunda Diego Alves, sağına giden topu kurtardı, pozisyonu takip eden Arda, dar açıdan yaptığı vuruşta topu ağlara gönderemedi. 71. dakikada Brezilyalı yıldız Diego, serbest atış için topun başına geçti, köşeye doğru gönderdiği topu Alves çelmesini bildi.

78. dakikada Falcao, klasını konuşturdu. Savunmanın arkasına sarkan Kolombiyalı golcü, kendisine yetişen iki savunmacıdan topu kurtardıktan sonra yayın hemen gerisinden sol ayağıyla müthiş vurdu, meşin yuvarlağı çataldan ağlarla buluşturdu. Yıldız forvet, bu sezonki 10. golüne; Avrupa Ligi'ndeki 27. maçında 27. golüne imza attı.

Başarılı bir oyun ortaya koyan ve bir de asist yapan milli futbolcumuz Arda Turan, 81. dakikada yerini Tiago'ya bırakırken; taraftardan alkış aldı. Son bölümlerde baskı kuran Valencia, 90+4'te kendisini umutlandıran golü buldu. Soldan Tino Costa'nın kullandığı köşe atışında, ceza sahası içinde topa çok iyi yükselen ve güzel bir kafa vuruşu yapan Ricardo Costa, durumu 4-2'ye getirdi.

Arda Turan'ın 82 dakika; milli oyuncumuz Mehmet Topal'ın 90 dakika sahada kaldığı maçı 4-2 kazanan Atletico Madrid, rövanş için avantaj yakaladı.

İki ekip arasındaki rövanş mücadelesi 26 Nisan Perşembe günü Valencia'nın sahası Mestalla Stadı'nda yapılacak ve 9 Mayıs'ta Romanya'nın Başkenti Bükreş'teki finale gidecek ekip belli olacak.

Atletico Madrid:3 Valencia:1

Milli futbolcularımız Arda Turan ile Mehmet Topal'ı karşı karşıya getiren Avrupa Ligi ilk maçında Valencia'yı konuk eden Atletico Madrid; sahadan galip ayrıldı, finale göz kırptı.. Valencia ise umutlarını evine taşıdı..

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Atletico Madrid:4 Valencia:2

20 Nisan 2012 Cuma

Atletico Madrid:4 Valencia:1

20 Nisan 2012 Cuma

Atletico Madrid:2 Valencia:1

19 Nisan 2012 Perşembe

Atletico Madrid:1 Valencia:1

19 Nisan 2012 Perşembe

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile