"Attığım her adımda şehidim aklıma geliyor" - DÜZCE - Baba Ramazan Baysan ile röportaj - Anne Hanife Baysan ile röportaj - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenlenen saldırıda şehit düşen 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın ailesi, oğullarının acısını bir gün bile olsa unutamıyor - Baba Ramazan Baysan: - "İkinci yılı olacak ama benim için her gün bir yıl dönümü gibi, unutulmuyor. Gece gündüz attığım her adımda hep gözümün önüne geliyor, onu hatırlamadığım gün yoktur"DÜZCE (AA) - ÖMER ÜRER - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenlenen saldırıda şehit olan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın ailesi, kendilerini hep gururlandıran oğullarının acısını yüreğinde yaşıyor.Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenlenen hava saldırısında şehit düşen Baysan'ın babası Ramazan Baysan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadıkları acının unutulmasının çok zor olduğunu belirtti.
Hain kalkışmada evladını kaybeden bir anne - baba olarak içlerindeki acının asla dinmeyeceğinin altını çizen Baysan, "Bizim gibi yüzlercesi var, unutulur mu? İkinci yılı olacak ama benim için her gün bir yıl dönümü gibi, unutulmuyor. Gece gündüz attığım her adımda hep gözümün önüne geliyor, onu hatırlamadığım gün yoktur." dedi.
Oğluna mesleğe girdiğinden ölünceye kadar tam olarak güvendiğini aktaran baba Baysan, şöyle konuştu:"Oğlum benim güvenimi hiç istismar etmedi. O, gerçek anlamda özenerek ve isteyerek mesleğinin hakkını verdi. Eğer Özel Harekat ekipleri Ankara'ya inseydi o gece, bunlar bu kadar tahribat yapamazdı. Bunu bildikleri için öncelikle Özel Harekatı devre dışı bırakmaya çalıştılar, ben öyle düşünüyorum. Bir yerde Özel Harekatı devre dışı bıraktılar."Kalkışmanın ardından FETÖ ile bağlantısı olan kişilerin gözaltına alınarak yargılanmaya başlandığını anlatan Baysan, FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinin de yakalanmasını istedi.Baba Baysan, "Bu iş 15 - 20 kişinin yapacağı bir iş değil, bu işin içinde yurt içi, yurt dışı güçler var. Bir an önce deşifre olsunlar ve cezalarını görsünler. Ülkeyi bu hale getirmeye hiçbirinin haddi yok." dedi.
- "Oğlum hep gurur verdi"Anne Hanife Baysan ise oğlunun fotoğrafından gözünü ayırmadan yaşlı gözlerle "Bir gün olsun unutmadık ki. Hep gelecek zannediyorum, hep bekliyorum. Çok zor. Benim oğlum hep gurur verdi bize, çocukluğundan beri hep gururlandırdı bizi. Öyle bir evlat yok, hiç başımızı öne eğmedi." ifadelerini kullandı.
'Attığım her adımda şehidim aklıma geliyor' - DÜZCE
İLGİLİ VİDEOLAR
Başkent’te eski eş cinayeti: 1 ölü, 3 yaralı
31 Ağustos 2021 Salı
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Terör örgütü PKK'dan Afrin’e saldırı: 6 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zaferi için asker, polis, engelli ve akademisyenler birlikte daldılar
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Kabil'de roket fırlatılan araç alev aldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
115 ülkeye ihraç edilen kuru kayısıda hedef Uzak Doğu ve Brezilya’ya ihracatı arttırmak
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Silifke’de çilek fideleri toprakla buluşuyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Esad rejiminden Dera'ya topçu saldırısı: 1 ölü, 1 yaralı
29 Ağustos 2021 Pazar