Avustralyalılardan Başbakan Morrison'a "Kudüs" tepkisi - MELBOURNE - Gösteriden detaylar - Yürüyüşten detaylar - Göstericilerin slogan atması - Avustralya Filistin Dayanışma Grubunca Melbourne 'de yapılan gösteriye çok sayıda kişi katıldıMELBOURNE (AA) - Avustralya Başbakanı Scott Morrison’un, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve Avustralya Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma konusunda ‘‘kendisinin ve hükümetinin açık’’ görüşlü olduğunu açıklamasına tepki gösteren çok sayıda Avustralyalı, Melbourne ’da gösteri düzenlendi.
Avustralya Filistin Dayanışma Grubunca (APAN) Melbourne kent merkezindeki Eyalet Kütüphanesi'nin önünde düzenlenen protestoya, çok sayıda Avustralyalı katıldı.
Başbakan Morrison’un açıklamalarına tepki göstermek, işgal altındaki topraklarda İsrail’e karşı mücadele veren Filistinlilere destek vermek amacıyla yapılan gösteride yapılan konuşmalarda, İsrail’in şiddeti kınandı.Gösteride, Avustralya Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma konusunda ‘‘kendisinin ve hükümetinin açık’’ görüşlü olduğunu dile getiren Morrison’a sert eleştiriler yönetildi. Konuşmalarda, söz konusu açıklamaların, bölgedeki sorunu daha da çözülmesi zor bir hale getirmekten başka bir işe yaramayacağı belirtildi.‘‘Özgür Filistin’’, ‘‘İsrail Gazze’den çık’’ ve ‘‘Özgür Kudüs’’ sloganları atarak kent merkezinde yürüyen grup, Filistin bayrakları taşıdı.Güvenlik önlemleri alınan gösteri, olaysız sona erdi.
Avustralyalılardan Başbakan Morrison'a 'Kudüs' tepkisi - MELBOURNE
İLGİLİ VİDEOLAR
- 30 Ağustos Zafer Bayramı 99. yılında Azerbaycan’da kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Kabil'de roket fırlatılan araç alev aldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Pakistan’da hükümet karşıtı protesto
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- İsrail güçlerinden Mescid-i Aksa'da Filistinli engelli gence saldırı
29 Ağustos 2021 Pazar
AŞTİ’nin kapıları grafiti sanatçılarına açıldı
29 Ağustos 2021 Pazar
Rahvan atlar ‘Zafer’e koştu
29 Ağustos 2021 Pazar
Antalya'da nem yüzde 90'a ulaştı, vatandaşlar denize akın etti
29 Ağustos 2021 Pazar