"Ayaş Antik Tiyatro Festivali" başladı - MERSİN - Kortej yürüyüşünden görüntüler - Elause Sebaste Antik Kenti'ndeki tiyatro - Tiyatro için gelenlerden görüntüler - Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'nun konuşması - Tiyatro oyunundan görüntüler Mersin "Ayaş Antik Tiyatro Festivali" başladı - Erdemli ilçesinde kortej yürüyüşüyle başlayan festival kapsamında Elause Sebaste Antik Kenti'nde tiyatro oyunu sahnelendiMERSİN (AA) - Mersin ’in Erdemli ilçesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen "Ayaş Antik Tiyatro Festivali" başladı.
Erdemli Belediyesi tarafından "Erdemli’de güzel şeyler oluyor" sloganıyla düzenlenen festival için ilçe merkezinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
Ardından Ayaş Mahallesi'nde bulunan Elause Sebaste Antik Kenti'nde Ahu Türkpençe’nin yazdığı ve Orçun İynemli'yle birlikte oynadığı "Patates" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, festivalin açılışı dolayısıyla yaptığı konuşmada, Erdemli'nin tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve uzun yıllar sanat şehri olma misyonunu koruduğunu bildirdi.Bu yıl ilkini düzenledikleri tiyatro etkinliğini bundan sonra geleneksel hale getirip hem dünya hem de Türk tiyatro ustalarını sanatseverlerle buluşturacaklarını aktaran Tollu, şunları kaydetti:"Antik kentteki bu sahnede yeniden oyunlar oynanmaya başlandı. Zaman geçiyor, kültürler değişiyor ama tiyatronun birleştirici gücü her dönemde geçerliliğini koruyor. Bugün Ayaş’ta düzenlediğimiz bu festival tarihin tozlu sayfalardan çıkarılıp sahne ışıklarının altına getirilme hikayesidir. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Halkımızın sanata, tarihe ve tatile doyacağı farklı bir festival sunduk. 2 bin yıl sonra yeniden antik kentte tiyatroya yol vermek bizlere nasip oldu. Bu etkinliği artık geleneksel hale getireceğiz."Çeşitli etkinliklerin yapılacağı "Ayaş Antik Tiyatro Festivali" 8 Ağustos Çarşamba günü sona erecek.
'Ayaş Antik Tiyatro Festivali' başladı - MERSİN
İLGİLİ VİDEOLAR
Bursa’da zafer coşkusu uçurtmalarla yaşandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bursa’da zafer coşkusu uçurtmalarla yaşandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Özel bireyler, deniz festivalinde doyasıya eğlendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kayserililer 'Kurtalan Ekspres' coştu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kartal’da düzenlenen modifiyeli araç festivali renkli görüntülere sahne oldu
29 Ağustos 2021 Pazar
Özgür Özel: “Aşı imkanı olan herkes ay değil, gün değil, saat geçirmeden aşısını olsun'
29 Ağustos 2021 Pazar
AŞTİ’nin kapıları grafiti sanatçılarına açıldı
29 Ağustos 2021 Pazar
Erciyes Motofest devam ediyor
29 Ağustos 2021 Pazar
Fettah Can ve Cansu Kurtçu'dan Bursa'ya coşturdu
29 Ağustos 2021 Pazar
Asırlık gelenek başladı, kınalı koçlar suya atlamak için sıralandı
29 Ağustos 2021 Pazar