Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan moderatörlüğünü Latif Şimşek'in yaptığı Med-Cezir programına bağlanan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, 28 Şubat sürecindeki yayın politikalarını savundu. Siyasi iradenin üzerine düşen görevi yapmadığını kaydeden Aydın Doğan'dan ilginç bir 28 Şubat itirafı da geldi: "Bizi kullanmış olabilirler."

Beyaz Tv'de ekrana gelen Med-Cezir programına telefonla bağlanan Aydın Doğan, gazeteci-yazar Nagehan Alçı'nın '28 Şubat sürecinde o dönemde dik durduğunuzu söylediniz ama medya organlarınız kontrolünüzde bir yayın politikası seyretti mi? 'sorusuna yanıt verdi.

GAZETECİLERİM KURGU HABER YAPMADI

28 Şubat sürecinde kendi medyasında görev yapan gazetecilerin bilinçli ve kurgulu haber yapmadığına inandığını kaydeden Doğan 'Ben 28 Şubat döneminde gazeteci arkadaşlarımın kurgu yada yanlış haber yaptıklarını zannetmem. Ama gazetecilik uğruna haber yapma ve haber atlatma uğruna belki hataları olmuştur. Ama kasıtla,kurguyla hiç bir şey yapıldığı kanaatinde değilim. Benim 28 Şubat döneminde baskıyla iş bıraktırılan bir gazetecim yok. Ama gazeteciler hata yapmışlardır. 'dedi.

ERBAKAN ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPMADI

Sincan'da yürüyen tanklarla ilgili de konuşan Doğan, Necmettin Erbakan'ın üzerine düşen görevi yapmadığını ifade ederek 'Sincan'da tanklar yürüdü. Bunu haber yapmayalım mı? O zaman sansür olmaz mı? Bence Sincan'da tankların yürüdüğü zaman rahmetli nur içinde yatsın... O zaman ki Başbakanımız Erbakan hocamızın o tankları yürüten paşaları çağırıp 'Siz nasıl bunu yaparsınız, sizi görevden aldım' demesi lazımdı. Böyle deseydi biz bunu da haber yapardık. 'diye konuştu.

KULLANILMIŞ OLABİLİRİZ

28 Şubat sürecinde yapılan bazı haberlerde haber kaynağının kendilerini yanlış yönlendirmiş olabileceğini ifade eden Doğan 'Biz onu da haber yağardık. Fadime Şahin'in kasetleri konusunda MİT veya emniyet bizi kullanmış olabilir ama haber kaynağımızın da kullandığı olmuştur bizi. Gazetecilerin hepsinin yazgısında vardır bu. 'diye konuştu.

BEYAZ GAZETE

Aydın Doğan: "28 Şubatta MİT Ve Emniyet Bizi Kullanmış Olabilir"

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Med - Cezir programına bağlanan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, 28 Şubat sürecinde ki yayın politikalarını savundu. Siyasi iradenin üzerine düşen görevi yapmadığını kaydeden Aydın Doğan'dan ilginç bir 28 Şubat itirafı da geldi: ' Bizi kullanmış olabilirler. '

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile