Aykırı Sorular - Barış Atay'dan CHP'ye sağcı aday tepkisi

Aykırı Sorular programına konuk olan Oyuncu Barış Atay, CHP'yi eleştirerek, 'Kılıçdaroğlu hem 'Gezi'yi anladım' diyor hem de Ankara'da Mansur Yavaş, Hatay'da Lütfü Savaş diyor' diyerek tepki gösterdi.
Aykırı Sorular programına konuk olan Oyuncu Barış Atay, CHP'yi eleştirerek, 'Kılıçdaroğlu hem 'Gezi'yi anladım' diyor hem de Ankara'da Mansur Yavaş, Hatay'da Lütfü Savaş diyor' diyerek tepki gösterdi.

RedHack soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve 3 gün sonra serbest bırakılan Oyuncu Barış Atay Aykırı Sorular programında Enver Aysever'in sorularını yanıtladı.

Atay, Aysever'in, 'Türkiye'nin siyasal olarak bir sıkışıklığı olduğu kanısında mısın?' sorusuna, 'Ben seçeneksizlik olanağına hiç bir zaman katılmadım' yanıtını vererek şunları söyledi:

'Benim derdim şu; '1968 ve '1978'den sonra özellikle 1980 darbesinden sonra nasıl muhalafet edeceğimizi bilememe gibi bir sıkıntımız var. 'Gezi' direnişine kadar da bu sıkıntıyı çokça yaşıyorduk. Ama her zaman üçüncü yol denilen bir şey vardır. Özellikle sosyalizme inanlar AK Parti gelmesin CHP'ye oy vereyim, CHP'ye oy vermeyeyim de MHP'ye oy vereyim; bu seçeneksizlik diye inandırdığımız şey şuna yol açıyor; AK Parti gelmesin diye ben MHP ile ittifak yapayım; adım sosyal demokrat ama ben gerekirse sağcılarla da ittifak yapabilirim. Ben neden böyle bir seçeneğin parçası olayım ki? O zaman farklı bir siyaset oluşturmak için toplumsal muhalaefeti oluşturmak gerekiyor. 'Gezi' direnişinin neden çıktığını zannediyorsunuz ki... İnsanlar burasına kadar geldi.'

Barış Atay, 'İnsanlarda algı çok basit. Diyelim ki; Ak Parti merkez sağa yakın kendini muhafazakar liberal olarak tanımlayan bir parti mi? Evet. Ben bu siyasete katılıyor muyum? Katılmıyorum. Seçeneğim ne? Atıyorum CHP. CHP nedir? Sosyal demokrat parti. O zaman sen gidip sağla ittifak yapamazsın. Sen onu yaparsan sosyal demokrat denmesinin bir anlamı yok. Gezi bir sinerji mi yarattı, sol bloğun ortak olarak kabul edebileceği bir aday çıkar, herkesin oyunu alabilecek biri çıkar. O zaman ben de senin samimiyetine inanırım. Çünkü Kılıçdaroğlu sürekli şunu söylüyor 'Ben Gezi'yi anladım. Bu gençlerin ne istediğini biliyorum.' tamam istiyorsun Ankara'da Mansur Yavaş, Hatay'da Lütfü Savaş diyorsun' ifadelerini kullandı.

SİYASETE GİRECEK Mİ?

Atay, 'Siyasete girecek misin?' sorusu üzerine, 'Siyaset yapmak sadece parlamenter sistemle olmuyor. İnsan istediği zaman siyaset yapabiliyor' diye konuştu.

Barış Atay, 'Belki bir zaman gelir; o siyasi konjektür uygun olursa ve gerçekten oyunculuk yerine siyaset yapmam gerektiğini düşünürsem neden olmasın' ifadelerini kullandı.
BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile