Aykırı Sorular - Soli Özel: Türkiye'nin çoğunluğu Atatürkçü değil, Enverci

Aykırı Sorular programına konuk olan Gazeteci - Yazar Soli Özel, Türkiye'nin çoğunluğu Atatürkçü değil, Enverci olduğunu savundu.
CNN Türk'te yayınlanan Aykırı Sorular programına konuk olan Gazeteci-Yazar Soli Özel Enver Aysever'in sorularını yanıtladı.

Aysever'in, 'Irak merkezi hükümeti ile Türkiye'nin arası iyi değil ama Kürtler ve Barzani ile bir süreç yaşamaya çalışıyor. Ve oradaki iddia da şu; Türkiye'nin daha büyük bir alanda egemen olabileceği, belki de Kürtlerin de içinde özerk olarak var olabileceği bir hayal ama bir taraftan da PKK bunu destelemiyor. Burada nasıl bir denklem var?' sorusu üzerine Özel,
'Niye biz hep büyümek, genişlemek, hakim olmak diliyle konuşuyoruz' diye çıkıştı.

Soli Özel, 'Eyüpcan'ın söylediği neydi? 'Bugüne kadar Kürtleri hep bizi bölerler diye düşündük. Halbuki Türkiye Kürtlerle büyüyecek.' Bu büyüme sevdası niye normal ilişkiler kurarak, ille de bir büyüme sevdasıyla bunu satmaya çalışıyorsunuz. Ben bunu anlamıyorum' şeklinde konuştu.

'Bu memleketteki insanların çoğu Enverci. O da yayılmacıydı' diyen Özel, 'Çok gerçekçi olan kişi Atatürk; o sınırlar içinde olmayı tercih etti. O yüzden Türkiye'de çok fazla Atatürkçü yok. Ben genel eğilimin hep Enverci olduğu kanaatindeyim' ifadelerini kullandı.

Özel, Türkiye'nin Irak Kürdistan yönetimiyle iyi ilişkiler kurmasından daha doğal bir şey olmadığını da sözlerine ekledi. BEYAZ GAZETE

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile